Erhverv

Kop & Kande runder 1 mia.

Butikkerne er i fremgang, mens kæden taber pusten.

De 96 Kop & Kande-butikker har tilsammen omsat for 1 mia. kr. i 2016. Foto: Kop & Kande

Den jyske isenkræmmerkæde Kop & Kande øger fortsat omsætningen, men overskuddet er gået tilbage.

Kop & Kandes 2016-regnskab viser, at omsætningen er vokset fra knap 469 mio. kr. til næsten 487 mio. kr. Overskuddet er derimod faldet fra 26,2 mio. kr. til 24,2 mio. kr.

Kop & Kande er et såkaldt a.m.b.a. hvor butiksejerne hver ejer en andel. Derfor vedrører det netop offentliggjorte årsregnskab alene kædekontorets aktiviteter, som eksempelvis er markedsføring og vareindkøb, som sælges videre til butikkerne. De enkelte butikker har deres egne årsregnskaber. Her nåede den samlede omsætning i de 96 Kop & Kande-butikker over 1 mia. kr. i 2016, og overskuddet steg fra 74 mio. kr. til 80 mio. kr. I gennemsnit steg overskudsgraden i butikkerne med godt syv pct.

Adm. direktør i Kop & Kande Peter Rønn glæder sig over butikkernes fremgang, og han ser ingen problemer i det faldende overskud i selve kæden.

»Både kæden og butikkerne kommer flot ud af 2016, og det gør vi ikke mindst, fordi butikkerne hver eneste dag yder en service, hvor kunderne mødes af kompetente fagpersoner. Når kædens resultat er 2 mio. kr. mindre end året før, skyldes det primært, at vi har sendt penge tilbage til kunderne i form af rabatkuponer til en værdi af 3,2 mio. kr. til kundeklubmedlemmer. Så i det store hele glæder jeg mig over, at både kæde og butikker oplever stigende omsætning, bruttoavance og overskud,« siger Peter Rønn.

En af hovedårsagerne til fremgangen i omsætningen er, at Kop & Kande har haft stor succes med at indføre click and collect-service, hvor kunderne henter deres onlinekøb i en fysisk butik. Omsætningen i webshoppen er steget med 54 pct. i det seneste regnskab. 

Kop & Kande har hovedsæde i Viborg og beskæftiger cirka 550 ansatte i Danmark, Grønland, Island og på Færøerne.

Læs også