Serier

Politikernes svadaer har gjort indtryk på KMD-boss

KMD betaler 100 millioner i forlig med kommunernes Kombit for at redde forholdet til de vigtige kunder.

Kunder i krig med KMD
Den voldsomme kritik har gjort et stort indtryk, fortæller Eva Berneke.

Efter et langt og meget offentligt slagsmål har KMD og kommunernes fælles it-selskab, Kombit, indgået et større forlig. Det sker for redde forholdet til kunderne, fortæller KMD's topchef, Eva Berneke.

Konflikten bestod i, at KMD var forsinket i langt over et år med et afgørende it-system til kommunerne. Forsinkelsen har kostet kommunerne dyrt og fik Kombit til at true med helt at opsige den milliardstore kontrakt.

- Vi vil rigtigt gerne finde en god vej frem med vores kunder. Det gør man ikke ved at gå i retten og slås, det gør man ved at finde en god løsning for begge parter, hvor man får kompenseret for de buler, der er kommet på vejen.

- Det har vi rigtigt gerne villet. Kommunerne er vigtige kunder for KMD, som vi har arbejdet sammen med de sidste 40 år. Vi håber, at vi skal arbejde samme med dem de næste mange år også, siger Eva Berneke.

En af de ting, der har fået kommunerne op i det røde felt, er, at KMD under forsinkelsen af det nye system har tjent mange penge på det ældre og dyrere system, der har skullet forsætte.

Det fik i januar KL's formand Martin Damm til at sige fra:

- Det er meget svært at forstå deres forretningsmodel som andet end at tømme skatteborgernes lommer hurtigst muligt. Det er ikke nogen, man ønsker at arbejde sammen med på langt sigt, sagde han til erhvervsmediet Finans.

Den voldsomme kritik har gjort et stort indtryk, fortæller Eva Berneke.

- Man kan ikke undgå at tage den slags udtalelser meget alvorligt. Det har vi taget meget seriøst.

- Og det er da også noget af det, der gør, at vi siger, at vi gerne tager vores del af ansvaret for de systemer, vi leverer ind til, siger hun.

I forliget betaler KMD 100 millioner kroner til kommunerne i bod, forlænger en prisaftale med rabatter og skriver under på, at yderligere forsinkelser vil udløse erstatninger til kommunerne.

- Men dette her forlig lægger vi hånden på kogepladen i forhold til, at vi vil aflevere til tiden, siger Eva Berneke.

Læs også