Erhverv

ATP langer ud efter GN-ledelsen

Landets største pengetank er tilfreds med investeringen i GN Store Nord, men ledelsen får et par hårde ord med på vejen.

Artiklens øverste billede
Claus Berner Møller, underdirektør for danske aktier i ATP, langer ud efter den øverste ledelses håndtering af GN Store Nords frasalg af forretningen GN Otomometrics.

Pensionskassen ATP er langt fra tilfreds med den øverste ledelses håndtering af GN Store Nords frasalg af forretningen GN Otomometrics i 2016 til en værdi af en lille mia. kr..

»Vi har igennem årene hørt, at der var synergier mellem at sælge høreapparater og at sælge diagnostiske apparater. Derfor kom det bag på os, da GN pludselig solgte Otometrics. Var synergierne væk, eller var der problemer med Otometrics, kunne man spørge sig selv. Der var sågar overvejelser om, hvorvidt der var noget at skjule,« sagde Claus Berner Møller, underdirektør for danske aktier i ATP, på dagens generelforsamling i GN Store Nord.

GN Store Nord består af høreapparatforretningen GN Hearing og GN Audio, der bl.a. producerer headsets til professionelt brug.

Meldingen kommer, efter at GN i 2016 frasolgte GN Otometrics for en lille mia. kr. til virksomheden Natus. Det frasolgte aktiv producerer bl.a. udstyr, som kan teste hørelsen, og da GN Hearing arbejder med at udvikle og sælge høreapparater, så mente man i ledelsen, at forretningsområdet lå uden for kernekompetencerne. Og at et frasalg derfor var den rette løsning.

»Vi har fået forklaringerne lidt ad hoc igennem 2016, men først i forbindelse med årsregnskabet for 2016 har vi forstået de rette sammenhænge. Det kan selvfølgelig også være os, der er lidt langsomme. Vi har således fået forståelse for salget, men en mere proaktiv og åben information kunne have hjulpet på sagen,« sagde Claus Berner Møller.

»Rettidig og åben information er også endnu vigtigere for GN, efter at man fandt uregelmæssigheder i Beltone i 2015,« sagde Claus Berner Møller med henvisning til den opdagede svindelsag i USA, som blev opdaget i sommeren 2015, og som kostede GN en nedskrivning på 150 mio. kr.

I GN’s topledelse tog man delvist kritikken til sig. Anders Hedegaard, adm. direktør i GN Hearing, forsvarede sig i første omgang med, at det i tidligere år havde givet god mening at komme ind på nye markeder med først med diagnostikudstyr og derefter høreapparater.

»Efterhånden har vi meget modne markeder de steder, vi opererer og tjener vores penge, så synergien er langsomt forsvundet. Den er ikke helt forsvundet, men den er forsvundet lige akkurat nok til, at vi ikke længere er den rigtige ejer,« sagde Anders Hedegaard, som også tog kritikken om mindre god kommunikation til sig.

»Vi har forstået, at vi nogle af stederne også kan kommunikere bedre. Vi tager det vi til os, og vi agerer selvfølgelig på det,« sagde Anders Hedegaard.

Selvom Claus Berner Møller delvist var på barrikaderne, var der også ros til GN’s samlede 2016, som han kaldte »et godt år for aktionærerne,« hvilket ikke mindst skyldtes en kursstigning på 17 pct.

»Igennem en lang årrække har GN været en fantastisk aktiehistorie, og jeg både tror og håber på, at vi som aktionærer i GN kan se lyst på fremtiden,« lød den afsluttende bemærkning fra ATP-direktøren.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.