Erhverv

Martin Thorborg om salg af Ageras: Jeg ville have flest mulige penge - og fik det

På fire måneder har Martin Thorborg to gange været med til at sælge virksomheder for større millionbeløb.

Martin Thorborg har scoret endnu en milliongevinst på et virksomhedssalg. Foto: Joachim Ladefoged Foto: Joachim Ladefoged.

Da det onsdag morgen kom frem, at it-virksomheden Ageras er blevet solgt til en flok stenrige arabere, var serieiværksætteren Martin Thorborg hurtig på tasterne på det sociale medie Twitter.

»Det er sgu ikke det værste halvår, jeg økonomisk har haft,« skrev han med henvisning til, at han i november solgte sin ejerandel i regnskabsvirksomheden Dinero og nu har solgt sin aktiepost i Ageras.

Martin Thorborgs gevinst på salget af Dinero endte på omkring 41,7 mio. kr. Men det er endnu ikke kommet frem, hvor meget han har tjent på Ageras-salget til investeringsselskabet Investcorp fra Bahrain.

Det er heller ikke noget, han vil uddybe over for Finans.

»Jeg er bundet på hænder og fødder. Jeg må ikke sige noget om prisen,« siger Martin Thorborg.

Hvad han til gengæld gerne vil fortælle om, er at han er rigtig godt tilfreds med salget og prisen på det.

»Det har været en rigtigt spændende periode. De to andre ejere af Ageras (administrerende direktør Rico Andersen og nu forhenværende bestyrelsesformand Martin Hegelund Møller, red.) ville have nye ejere ind, som kunne fortsætte den nuværende retning, og jeg ville, lidt firkantet, bare have flest mulige penge. Vi endte med at få begge dele, og det er vi sindssygt tilfredse med,« siger Martin Thorborg og forklarer, at salgsprocessen tog omkring et halvt år, men at det for alvor er spidset til de seneste måneder.

Ageras kort fortalt
  • Ageras er en dansk it-virksomhed, der formidler kontakt mellem forbrugere og virksomheder på den ene side og revisorer, bogholdere og advokater på den anden side.
  • Virksomheden blev stiftet af Rico Andersen og Martin Hegelund Møller i 2012 sammen med serieiværksætteren Martin Thorborg og Nicolai Frisch.
  • I dag har Ageras mere end 100 ansatte, over 60.000 brugere og omsatte i 2015 for 30 mio. kr. Virksomheden er til stede i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland.
  • Ageras har hovedsæde i København.

Udover at have solgt samtlige sine aktier i Ageras forlader Martin Thorborg bestyrelsen i it-virksomheden.

Da Dinero blev solgt i november, sagde Martin Thorborg, at han nu kunne trække sig tilbage og nyde resten af livet i Sydfrankrig, hvis han ville.

Men hvad gør han så nu, hvor der er kommet endnu flere penge i kassen?

»Jeg kan slappe af resten af livet to gange, hvis jeg vil,« siger han i et humoristisk toneleje og fortæller, at han nyder at arbejde med iværksætteri, hvilket han vil fortsætte med sideløbende med sin stilling som administrerende direktør i Dinero.

For nylig kom det frem, at han har købt Brian Laudrups tidligere villa på Skodsborg Strandvej nord for København. Martin Thorborg blev for alvor kendt, da han for år tilbage solgte Jubii.

Læs også