Serier

Medie: Hesalight-stifter solgte luksusejendomme for næsen af konkursbo

Lars Nørholt har solgt luksusejendomme med profit i egen lomme, selvom pengene fra salgene burde høre til i Hesalights konkursbo, mener kurator.

Lampekomet i frit fald
Tidligere adm. direktør i LED-virksomheden Hesalight, Lars Nørholt. Foto: Arkivfoto

Den tidligere adm. direktør i LED-virksomheden Hesalight, Lars Nørholt, har solgt luksusejendomme på Mallorca, inden de faldt i hænderne på det konkursramte selskabs kurator. Det skriver Børsen.

Ejendommene er betalt med penge fra Hesalight, konkluderer kurator Henrik Selchau Poulsen, partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle, og han mener derfor, at de tilhører konkursboet.

Et processkrift, Børsen er i besiddelse af, viser efter sigende, at Lars Nørholt har benyttet et af sine selskaber til at sælge to ejendomme på Mallorca efter sin personlige konkurs for at stikke pengene i egen lomme.

Henrik Selchau Poulsen forsøger nu at få salget erklæret ugyldigt ifølge Børsen.

De to ejendomme er blevet vurderet til at have en værdi af omkring 35 mio. kr., skriver Børsen. Udover de to ejendomme har Lars Nørholt og hans hustru også yderligere to ejendomme på Mallorca, og de har ifølge Børsen forsøgt at sælge yderligere én ejendom, der tilmed er den dyreste.

Bagmandspolitiet ransagede Hesalight og flere privatadresser i november og rejste bl.a. en sigtelse med ukendt indhold mod Lars Nørholt i samme forbindelse.

Samme dag blev Hesalight erklæret konkurs, og da Lars Nørholt den 10. februar blev erklæret personligt konkurs, kom det frem, at kurator mener, at Nørholt har trukket store millionbeløb ud af Hesalight til sig selv og sin hustru - blandt andet til køb af ejendomme på Mallorca og installation af en sauna på hans privatadresse.

Retten stemplede endvidere Nørholts direktørkontrakt med indbyggede gigantbonusser som ugyldig, fordi den syntes at være udarbejdet langt senere end sin datering og i øvrigt kun var underskrevet af ham selv.

Læs også