Erhverv
0

Brasilien har eksporteret råddent kød til hele verden i årevis

33 embedsmænd er blevet fyret på grund af kødskandalen i Brasilien.

Brasilianske slagterhuse har brugt syre og kemikalier til at maskere kødets tilstand, lyder det fra politiet. Brasilien har eksporteret råddent kød i årevis. Foto: Thomas Larsen.

To af Brasiliens største slagterhuse har eksporteret råddent kød til Europa og resten af verden i årevis, og mere end 30 virksomheder anklages nu for at have gjort det samme. Det har indtil videre kostet 33 brasilianske embedsmænd jobbet.

Det skriver BBC.

Efter en landsdækkende efterforskning i fredags igangsattes med razziaer på 194 forskellige slagterier, er mere end 30 virksomheder blevet anklaget for uhygiejnisk praksis, skriver BBC. Det gælder blandt andet JBS, verdens største eksportør af oksekød, og BRF, verdens største eksportør af fjerkræ.

»De brugte syre og andre kemikalier til at maskere produktets tilstand. I nogle tilfælde brugte de kræftfremkaldende produkter,« lyder anklagen fra politiet til BBC, der i øvrigt skriver, at kartofler, vand og pap blev blandet sammen med kyllingekødet.

Både JBS og BRF nægter sig skyldige i anklagerne.

Ifølge efterforskningsmyndighederne er der også flere tilfælde af, at slagterhusene har bestukket politikere og tilsynsførende for at beholde certifikater til kødproduktionen. Nogle af bestikkelsespengene er endda endt i hænderne på to af partierne fra regeringkoalitionen: PP og præsidentents PMDB, skriver BBC.

BRANCHENYT
Læs også