Erhverv

It-milliardær giver Jobindex-overskud til sig selv for at slippe for negative renter i banken

Jobportalen Jobindex deler 58,5 mio. kr. ud til aktionærerne for at pengene ikke skal fordampe på en bankkonto.

Artiklens øverste billede
Kaare Danielsen, stifter og hovedaktionær af det voksende Jobindex. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Danmarks største jobportal, Jobindex, med stifter, direktør og bestyrelsesmedlem Kaare Danielsen i spidsen vil udbetale stort set hele overskuddet for 2016 som udbytte til aktionærerne.

Men det er ikke kun for at forkæle sine aktionærer, at man deler hele 58,5 mio. kr. af det 61,3 mio. kr. store overskud ud. Det skyldes derimod, at man ikke ønsker at betale for at have pengene stående i banken.

»I stedet for at have pengene stående til negative renter giver det mere mening at betale udbytte og håbe, at aktionærerne kan bruge pengene til noget mere fornuftigt,« siger Kaare Danielsen, der allerede har forsøgt at påvirke banken.

»Vi har haft møder med banken, men man var ikke så modtagelig. Vi har sendt mange signaler, men lige meget hjalp det. Nu har vi fundet en måde til at få pengene væk fra bankkontoen, så det er småpenge, de negative renter koster os, men det er mere et irritationsmoment,« siger Kaare Danielsen.

Når Jobindex udbetaler udbytte til aktionærerne, er modtageren først og fremmest Kaare Danielsen selv. Gennem sit private selskab Danielsen.com ApS ejer han nemlig 93 pct. af aktierne i Jobindex, som han selv stiftede i 1996. Dermed ryger 54,4 mio. kr. af overskuddet over i Danielsen.com, der ved udgangen af 2015 havde en egenkapital på 1,3 mia. kr.

Og de nye penge skal ikke ind på en bankkonto.

»Jeg investerer i andre børsnoterede selskaber, hvor der så til gengæld også er større risiko,« siger Kaare Danielsen

Den risiko kan han ikke løbe for Jobindex.

»I Danielsen.com er det kun mine egne penge, jeg taber, så der skal jeg ikke stå til regnskab for nogen. Jobindex kan ikke tage den slags risiko på aktionærerne vegne. Og uanset om du placerer pengene i banken eller i obligationer er det svært at få meget over 0 pct. i rente i dag, hvis du vil placere pengene nogenlunde sikkert. Hvis du er rigtig heldig kan du få 1 pct., men så tror vi, at aktionærerne kan få mere ud af dem,« siger han.

Jobindex har 345 navnenoterede aktionærer. Foruden Kaare Danielsens 93 pct. ejes 5 pct. af nuværende og tidligere medarbejdere, mens de øvrige aktionærer kun sidder på 2 pct.

Jobindex omsatte i 2016 for 280 mio. kr. og landede et driftsoverskud før renter og skat på 78 mio. kr., hvilket Kaare Danielsen betegner som »yderst tilfredsstillende«. Foruden den kendte jobportal Jobindex står koncernen også bag jobportalerne it-jobbank, Joblicate og Stepstone, ligesom man ejer it-magasinet Computerworld. Jobindex står dog for hele 216 mio. kr. af omsætningen og 67 mio. kr. af driftsoverskuddet.

I 2017 stilner væksten en anelse af, men målet er en omsætning på 300 mio. kr. og et driftsoverskud på 80 mio. kr. Man håber blandt andet på at lukrere på, at den største konkurrent på det danske marked gennem mange år, Jobzonen, lukkede i efteråret. Til gengæld lurer andre trusler.

»Vi kan skimte nogle nye konkurrenter ude i horisonten. LinkedIn, som allerede er vores største konkurrent, men også Facebook og andre udenlandske firmaer som Indeed (verdens største jobside, red.) og Glassdoor. Der går også rygter om, at Google vil lave noget på jobområdet. Så vi skal måske til at konkurrere mod en ny type konkurrenter i form af store amerikanske teknologivirksomheder,« siger Kaare Danielsen.

Da Kaare Danielsen stiftede Jobindex i 1996, blev portalen verdens første jobsøgemaskine på nettet. Der gik dog mange år, før portalen blev en succes. Først omkring 2003 og 2004 begyndte det at gå stærkt. Og i 2007 lod Kaare Danielsen selskabet børsnotere på minibørsen First North.

I sommeren 2007 blev aktierne handlet til 550 kr., hvilket gjorde Jobindex 605 mio. kr. værd. I dag er aktiernes værdi blevet mere end fordoblet, og aktiekursen på 1.380 kr. gør Jobindex 1,24 mia. kr. værd.

Kaare Danielsens egne aktier har en børsværdi på 1,15 mia. kr. Ifølge Berlingske Business er Kaare Danielsen Danmarks 71. rigeste person med en formue på ca. 1,5 mia. kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.