Erhverv

Højtflyvende dansk makkerpar sælger flyfirma for 500 mio. kr.

TP Aerospace er på under 10 år blevet en trecifret millionforretning. Nu får virksomheden ny ejer.

TP Aerospace blev stiftet i 2008 af Thomas Ibsø og Peter Lyager og har i dag kontorer i både Hvidovre, Dubai, Las Vegas, Orlando, Singapore, Melbourne og Hamborg.

Det danske makkerpar Peter Lyager og Thomas Ibsø har på få år gjort reservedele til fly til en yderst indbringende forretning.

Nu har de solgt deres virksomhed, TP Aerospace, til kapitalfonden CataCap, der overtager aktiemajoriteten i den hurtigtflyvende virksomhed. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

De to stiftere beholder en pæn portion aktier og forbliver samtidig i direktionen.

»Vi har stor tillid til de to stiftere, der begge har en lang fortid i flybranchen. Ansvaret for den daglige ledelse vil fortsat ligge hos dem, og vi ser frem til at udvikle videre på deres imponerende resultater,« siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap.

Det fremgår ikke, hvad CataCap har betalt for at overtage TP Aerospace, der beskæftiger knap 180 medarbejdere. Men ifølge Børsen, der bringer historien om salget i dagens avis, ligger prisen på mindst 500 mio. kr.

TP Aerospace blev stiftet i 2008 af Thomas Ibsø og Peter Lyager og har i dag kontorer i både Hvidovre, Dubai, Las Vegas, Orlando, Singapore, Melbourne og Hamborg.

Virksomheden sælger reservedele, især bremser og hjul, til flyselskaber i det meste af verden og tilbyder samtidig vedligeholdelse af flyselskabernes flåde.

Sidstnævnte forretningsben er der, hvor TP Aerospace regner med at vokse mest i de kommende år. Det fortalte finansdirektør Fredrik Siwmark til Finans, da TP Aerospace for en uge siden fremlagde et rekordregnskab.

Industrianalyser viser, at den globale flyflåde kommer til at vokse med 3-4 pct. om året frem mod 2026, samt at flyselskaber hvert år bruger over 2 mia. dollars (14 mia. kr.) på at udskifte og vedligeholde hjul og bremser på deres fly.

Dermed er vækstpotentialet for TP Aerospace stort, mener stifter Peter Lyager.

»Indtil nu har vi primært haft fokus på mindre flyselskaber, men vi er bestemt ligeså relevante for de større flyselskaber. Derfor er vi rigtig glade for, at vi nu har en partner, som ikke kun kan understøtte videreudviklingen af forretningen finansielt, men som også deler vores vision,« siger han.

Læs også
Top job