Erhverv

Kessler, Schmeichel og Mazes firma har tabt 95 pct. af sin værdi: Får nu hjælp af kendte erhvervsfolk

Nabufit har fået nye kræfter i sin bestyrelse, heriblandt en tidligere Carlsberg-topchef.

Mikkel Kessler, Peter Schmeichel og Michael Maze er alle en del af Nabufits ejerkreds. Selskabets værdi er dog styrtdykket det seneste år. Foto: Collage

Det danske fitness-firma Nabufit er både en succes og et flop på samme tid.

For mens firmaets træningsapp siden midten af juli er blevet downloadet mere end 600.000 gange i 203 lande, og store verdensstjerner som Neymar og Mo Farah er tilknyttet Nabufit, er firmaets markedsværdi til gengæld blevet barberet med 95 pct. på lidt over et år.

Nabufit
 • Nabufit er en træningsportal, der hentes som en app og tilbyder træningsvideoer online med store sportsstjerner i form af Neymar, Peter Schmeichel og Michael Maze.
 • Stjernerne leverer gode råd i forhold til træningsprogrammer, kost og andet.
 • Ambitionen for Nabufit er at revolutionere rammerne for hjemmetræning på verdensplan.
 • Nabufits teknologi bygger på på Microsofts Kinnect-teknologi, hvor en bred kamerastang placeret på toppen af computeren eller tv’et registrerer bevægelserne for den, som står foran skærmen. En lignende teknologi bruges også til de populære Wii-spil.
 • Peter Schmeichel, Mikkel Kessler, Michael Maze, Jan Bech Andersen og Morten Albæk er alle en del af ejerkredsen. I alt er der mere end 500 aktionærer på verdensplan.

Nabufit er noteret på børsen i USA, og her er selskabets aktie faldet med 95 pct. siden begyndelsen af 2016. Det har betydet, at Nabufits markedsværdi er gået fra omkring 425 mio. kr. til 28,5 mio. kr.

Nu har Nabufit så hentet flere fremtrædende erhvervsfolk ind i sin bestyrelse.

Således har bestyrelsen fået tilgang af fire nye personer, heriblandt Jørgen Buhl Rasmussen, tidligere Carlsberg-topchef og nuværende bestyrelsesformand i Novozymes, og Allan J. Vestergaard, der har tjent en formue på frasalg af virksomheder som Cocom og NetTest.

Allan J. Vestergaard bliver tilmed Nabufits nye bestyrelsesformand, oplyser det danske fitness-firma i en pressemeddelelse.

»Vi er meget tilfredse med den nye bestyrelsessammensætning, samt den viden og brede erfaring de (nye bestyrelsesmedlemmer, red.) medbringer til Nabufit. Den kapacitet de nye medlemmer i samspil med de eksisterende medlemmer har, er et perfekt match for Nabufit, som viderebygger på det momentum, vi allerede har opnået,« siger Brian Palm Svaneeng Mertz, adm. direktør i Nabufit.

Ny bestyrelse
Disse personer er en del af Nabufits nye bestyrelse:
 • Allan J. Vestergaard (formand)
 • Morten Albæk
 • Ole Sigetty
 • Mads H. Frederiksen
 • Jørgen Buhl Rasmussen
 • Anette Nørgaard
 • Kristoffer Ewald

Nabufit-bestyrelsen består af andre prominente navne som Voluntas-direktøren Morten Albæk, sportsagenten Mads H. Frederiksen og advokaten Ole Sigetty.

Ejerkredsen udgøres af navne som Neymar, Peter Schmeichel, Mikkel Kessler, Michael Maze og Jan Bech Andersen.

Konceptet bag Nabufits træningsapp er, at sportsstjerner tilbyder træningsvideoer online, ligesom stjernerne også giver gode råd om kost.

BRANCHENYT
Læs også