Erhverv

300 af verdens milliardærer er immigranter

Især tre lande er gode til at "producere" milliardærer - men ikke så gode til at holde på dem.

Medstifteren af Google, Sergey Brin, er født i Rusland, men har skabt sin formue i USA. Han er dag formand for Google's moderselskasb Alphabet og er ifølge CNN verdens rigeste immigrant-milliardær med en formue på 36 mia. dollars. Foto: Laurent Gillieron

Omkring 300 af verdens milliardærer bor ikke længere i de lande, hvor de er født.

I stedet er de immigreret til andre lande, som de enten flyttede til før de blev voksne (32 pct.), eller efter de havde skabt deres formue (27 pct.).

Der er omkring 2.300 dollarmilliardærer i verden, og 13 pct. af dem er immigranter, fremgår det af en ny undersøgelse fra Huron Report, skriver CNNMoney.

Flere end 80 af disse immigrant-milliardærer kommer fra blot tre lande, som er rigtig gode til at fremelske milliardær-genet.

Top 3 lande over, hvor de fleste immigrantmilliardærer er født:

  1. Tyskland - 31
  2. Indien - 30
  3. Kina og Hongkong - 24

(Kilde: Huron Report)

Tyskland topper med 31 personer, der er af tysk oprindelse, men er flyttet til et andet land. Næsten halvdelen af de tyske milliardærer er flyttet til Schweiz, mens de superrige fra Indien overvejende har slået sig ned i De Forenede Arabiske Emirater og Storbritannien.

De kinesiske milliardærer har en forkærlighed for at immigrere til USA, Singapore og Filippinerne.

Der er dog ingen tvivl om, at USA generelt er det land, der enten fostrer eller tiltrækker flest milliardærer med en anden fødselsattest end amerikansk. Der er 73 immigrant-milliardærer i USA, skriver CNN.

Det er første år, at Huron Report har lavet en opgørelse med en rangering af immigrant-milliardærer.

»Spøgsmålet om immigration splitter opinionen i mange lande i dag. Denne rapport er et forsøg på at formidle en viden om, hvordan immigranter har bidraget til skabe rigdom på globalt plan,« siger Rupert Hoogewerf, der er formand for Huron Report, i en pressemeddelelse.

Det er dog langt fra alle milliardærer, der flytter sig ret langt væk fra deres rødder.

Ifølge rapporten arbejder og bor 40 pct. af verdens milliardærer stadig i den samme by, som de voksede op i.

Det gælder eksempelvis kendte milliardærer som Bill Gates, der skabte Microsoft, Warren Buffett fra Berkshire Hathaway og Alibabas formand Jack Ma.

BRANCHENYT
Læs også