Erhverv

Lauritz.com-direktør stopper efter 12 år

Mette Rode Sundstrøm forlader direktørposten i Lauritz.com i 2017.

Mette Rode Sundstrøm forlader sin post som direktør i Lauritz.com. Foto: Janus Engel.

Nordens største auktionshus, det børsnoterede Lauritz.com, skal på jagt efter en ny topchef.

Mette Rode Sundstrøm, der er gift med Lauritz.com's ejer, Bengt Sundstrøm, har netop meddelt, at hun efter 12 år som direktør i Lauritz.com forlader sin stilling. Det oplyser Lauritz.com i en meddelelse til fondsbørsen.

Lauritz.com er øjeblikkeligt gået på jagt efter en afløser, oplyser selskabet.

»Jeg mener, at vi nu har brug for en mere procesorienteret direktør for at kunne fortsætte udrulningen af Lauritz.com internationalt,« siger Mette Rode Sundstrøm om sin beslutning.

Om Lauritz.com
  • Lauritz.com er et auktionshus, som både opererer fysisk og online.
  • Virksomheden tjener penge på købersalærer. Auktionshuset har netop hævet købersalæret fra 20 til 22,5 pct.
  • Lauritz.com lod sig børsnotere den 22. juni 2016 til udbudskursen 15 svenske kr. Siden er prisen blevet halveret.
  • Kapitalen fra børsnoteringen skulle bl.a. bruges til at betale ejerens, Bengt Sundstrøms, gæld på 114 mio. kr. i forbindelse med et kuldsejlet vinslot i Frankrig.
  • Siden børsnoteringen har Lauritz.com været forfulgt af uheld: Først kunne man ikke finde nok langsigtede investorer. Senere afslørede Berlingske et stort antal falske bud på auktionerne. Et salg af en bygning til over 50 mio. kr. glippede. Desuden har handlen med aktierne stået nærmest stille, fordi kun 8 pct. af aktierne reelt kan handles.
  • I de første ni måneder af 2016 omsatte Lauritz.com for 146 mio. kr. og havde en indtjening (ebit) på 9 mio. kr.

Mette Rode Sundstrøm har arbejdet i Lauritz.com i 16 år - de seneste 12 år som direktør. Indtil en afløser er fundet, fortsætter hun i direktørstolen. Herefter er planen, at hun indtager en plads som bestyrelsesmedlem i Lauritz.com.

Bengt Sundstrøm, ejer af Lauritz.com og ægtemand til den nu afgående direktør, mener, at Mette Rode Sundstrøm har gjort »et fantastisk stykke arbejde.«

»Jeg respekterer fuldt ud hendes ambition om at aflevere den daglige ledelse til en ny adm. direktør. Det vil frigøre tid til, at Mette kan udvikle en ny rolle inden for Lauritz.com,« siger Bengt Sundstrøm, der forventer at have en ny direktør på plads i løbet af 2017.

Lauritz.com er Nordens største auktionshus og gik på børsen i juni i fjor. Siden er aktien mere end halveret, og auktionshuset er blevet udsat for kritik fra en række sider.

For nyligt måtte Lauritz.com aflevere et årsregnskab, der viste, at omsætningen er faldet og indtjeningen under pres. En investeringsøkonom sår ligefrem tvivl om auktionshusets kreditværdighed.

Lauritz.com har 28 auktionshuse i fem forskellige lande.

Læs også