Erhverv

It-iværksættere får millionbeløb for at måle medarbejderes humør

Det er anden gang på et år, at Peakon får en stor investering.

Ved hjælp af spørgeskemaer som medarbejderne løbende udfylder, kan virksomheder bruge Peakons software til at følge med i tilfredsheden blandt medarbejderne. Foto: PR

Medarbejdertilfredshed og medarbejdertilfredshedsundersøgelser. Det er noget, som efterhånden fylder rigtig meget i stort set alle virksomheder.

Netop af den grund har it-virksomheden Peakon sikret sig en investering på 45 mio. kr. Det skriver Børsen.

Peakon står bag en software, hvor virksomheder kan gennemføre medarbejdertilfredshedsundersøgelser stort set live. Det foregår ved, at medarbejderne løbende udfylder spørgeskemaer, og på den måde kan virksomhederne hele tiden følge med i udviklingen i medarbejdertilfredsheden.

De 45 mio. kr. kommer primært fra venturefonden EQT Ventures, mens også den store franske fond Idinvest og venturefonden Sunstone har smidt penge i kassen. Det er muligheden for ofte at måle og reagere på medarbejdertilfredsheden, som har sikret den store investering i Peakon.

»Vi er meget begejstrede for at kunne støtte virksomhedens udvikling. Muligheden for at analysere og reagere på medarbejdertilfredsheden bliver stadig mere vigtigt for selv de bedste virksomheder,« siger Lars Jörnow, der ledende partner i EQT Ventures, i en pressemeddelelse.

Bag Peakon står de fire herrer Kapser Hulthin, Christian Holm, Phil Chambers og Dan Rodgers, som stiftede firmaet i december 2014. For et år siden investerede Sunstone og Idinvest 30 mio. kr. i Peakon, så egentlig manglede Peakon ikke penge, men nu ryger ambitionerne i vejret.

»Vi vil gerne prøve at sætte ambitionsniveauet højt. Det er også derfor, at vi rejser penge nu, fordi det kan blive til en milliardvirksomhed, og nu skal vi rykke,« siger Kasper Hulthin til Børsen.

Peakon har omkring 100 virksomheder på kundelisten. Virksomhederne betaler så et månedligt beløb for hver medarbejder, der bruger Peakons software.

Læs også