Erhverv

Aller-topchef stopper

Efter mere end femten år i mediekoncern stopper Pål Thore Krosby i forbindelse med en reorganisering af koncernen.

Pål Thore Krosby Foto: Stine Bidstrup

Aller-koncernens topchef igennem mere end en halv generation, 53-årige norske Pål Thore Krosby, stopper samtidig med at mediehuset kaster sig ud i en reorganisering.

Han afløses af Lars Sander Matjeka, der kommer fra en stilling som chef for Aller-datterselskabet Datagraf Communications.

Det oplyser Aller i en pressemeddelelse.

Skiftet kommer på et tidspunkt, hvor Aller-koncernen har måttet indrømme ulovligheder i den såkaldte Se og Hør-sag, hvilket har kostet selskabet en bøde på 10 mio. kr., men måske nok så vigtigt på et tidspunkt, hvor mediehusets vækst for alvor er udfordret.

Samtidig med skiftet hiver Aller Holding-selskabet Aller-koncernens rejseaktiviteter - Nyhavn Rejser A/S, Kulturrejser A/S, Nilles Rejser A/S og Beach Tours A/S - ud af mediehuset og direkte ind under holding-selskabet, hvilket altså gør Krosbys ex-stilling mindre rent økonomisk.

»Jeg har i det seneste års tid vurderet min situation og videre karriere, og der er flere årsager til, at jeg mener, at tidspunktet til at forlade Aller Media nu er det rigtige,« lyder det i pressemeddelelsen fra Pål Thore Krosby.

»Pål Thore Krosby har gennem årene ydet en stor indsats for Aller Media A/S og har arbejdet klogt og loyalt for at udvikle Aller Media A/S til det, det er i dag på trods af udviklingen i de strukturelle markedsvilkår for blad- og magasinudgivelser, der er særdeles udfordrende. Det har været et godt og engageret samarbejde, vi har haft med en af Nordens bedste medietopledere, men vi har forståelse for Pål Thore Krosbys valg og ønsker ham god vind fremover,« lyder det samme sted fra  Bettina Aller, bestyrelsesformand for Aller Media.

Læs også
Top job