Erhverv

Dansk fintech-firma indgår partnerskab med storbank

Det danske fintech-firma Tradeshift og den britiske bank HSBC har annonceret nyt samarbejde.

Adm. direktør og medstifter af Tradeshift Christian Lanng sikrer sig en stor partner. Den schweiziske storbank HSBC. Foto: PR.

I 2010 havde de kontor i en garage. I 2017 indgår de samarbejde med storbanker, og i 2019 agter de at komme på den børsen i USA.

Det danske fintech-firma Tradeshift modtog tidligere i år en millioninvestering fra Santander-banken, og nu har de annonceret et samarbejde med den britiske storbank HSBC, som også lagde et uoplyst beløb i Tradeshift i 2016.

Det skriver Reuters.

Bag Tradeshfit står de tre stiftere Christian Lanng, Mikkel Hippe Brun og Gert Sylvest. De var oprindeligt kollegaer i Videnskabsministeriet og stod for at indføre elektroniske betalinger, så den offentlige sektor i Danmark kunne vinke farvel til papirfaktura og indscanning.

Med Tradeshift ville de tre stiftere på samme måde give virksomheder verden over mulighed for at handle og samarbejde digitalt, via en platform som Tradeshift driver. Et slags Facebook for virksomheder. I dag bliver det brugt af 1,5 mio. firmaer i 190 lande.

Adm. direktør og medstifter Christian Lanng meldte selv nyheden ud på Twitter og peger på, at det nye samarbejde kan løse globale udfordringer i finansieringssektoren.

Læs også