Erhverv

Biva vil være størst - kendte rigmænd investerer millioner

Møbelkæden Biva får stor pengeindsprøjtning. Målet er at blive Danmarks førende online møbelhus.

Jimmy Maymann er tidligere adm. direktør i Huffington Post og tjente en formue på at sælge firmaet Go Viral. Nu bliver han medejer og formand i Biva. Foto: Niels Hougaard

To danske erhvervsfolk med millioner på lommen har kastet deres penge og kærlighed efter møbelkæden Biva, der gik konkurs i 2013, men siden er genopstået.

Jimmy Maymann-Holler, tidligere topchef i mediegiganten Huffington Post, har sammen med tøjmanden Christian Bjerre Kusk, der var med til at stifte Stylepit, skudt et tocifret millionbeløb i Biva. Det oplyser møbelkæden i en pressemeddelelse.

Jimmy Maymann-Holler er kendt for i sin tid at have solgt firmaet Go Viral for en halv mia. kr. Efterfølgende blev han adm. direktør i Huffington Post, som han var med til at gøre til en af verdens mest succesrige mediekoncerner.

Nu bliver den danske rigmand medejer af Biva og sætter sig samtidig i formandsstolen.

»Biva har de seneste år undergået en transformation fra old school butiksvirksomhed til at træde ind på den online scene. Den rejse har Jesper og Rune (Bivas stiftere, red.) taget første skridt på, men som jeg ser det, er det kun begyndelsen,« siger Jimmy Maymann-Holler i pressemeddelelsen.

Bivas fald og genrejsning
  • Biva blev grundlagt i 1982 af Henry Johansen i det centrale Odense. Den bærende idé var at sælge billige, usamlede møbler direkte fra lageret.
  • Siden voksede Biva sig til den største enkeltejede møbelkæde i Danmark og blev i 2006 købt af de to kapitalfonde Dania Capital og Odin Equity Partners.
  • I juni 2013 måtte møbelkæden begære sig konkurs efter længere tids krise. Nu er Biva-brandet ført videre i en ny form af de to tidligere butikschefer Jesper Jørgensen og Rune Furbo.
  • Det kastede i 2015 et underskud på 1,3 mio. kr. af. De to ejere har tidligere indskudt en halv million kroner i selskabet. Pengene er brugt på at få en it-platform på plads.
  • Biva sælger sine møbler online, men har også showrooms – indtil videre i Brøndby, Aalborg og Fredericia – hvor kunder kan se og bestille varer og få dem leveret hjem.

Christian Bjerre Kusk er medstifter af tøjportalen Stylepit, men er ikke længere en del af virksomheden i dag. Han solgte samtlige sine aktier i december 2015 til Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen.

Den erfarne onlinemand vil bruge sine kompetencer og viden til at »føre Bivas ambitiøse vækstplan ud i livet,« siger han. Målet er, at Biva skal være Danmarks førende møbelhus online.

På sit højeste var Biva Danmarks største enkeltejede møbelkæde med butikker over hele landet. Men efter nogle tumultariske år med ejerskifte og forliste vækstplaner gik møbelkæden i juni 2013 konkurs.

Året efter blev rettighederne til Biva-brandet imidlertid købt af de to tidligere butikschefer Jesper Jørgensen og Rune Furbo. De lancerede et nyt Biva som netbutik og har siden føjet møbelhuse i Brøndby, Fredericia og Aalborg til.

»Nu er vi klar til at vokse offensivt,« siger Jesper Jørgensen, adm. direktør i Biva.

Biva offentliggør ikke sin omsætning. Men det seneste årsregnskab viste en bruttofortjeneste på 4 mio. kr. og et underskud efter skat på 1,3 mio. kr. Samtidig var egenkapitalen negativ.

Trods de sløje økonomiske resultater tror Jimmy Maymann-Holler, at møbelkæden har et stort potentiale.

»Derfor går jeg nu ind i Biva, ikke kun med kapital, men også med en del af min tid,« siger han.

Læs også