Erhverv

Kæmpe rejsefirma: Turen til USA er blevet billigere - og det er Trumps skyld

I protest mod Donald Trumps politik undgår turister nu i stigende grad USA, forklarer Expedia.

Donald Trump har tilsyneladende været en dyr mand for turistbranchen i USA. Foto: AP/Evan Tucci

Et af verdens største rejsefirmaer fortæller nu om, hvilken forskel det har gjort for rejsebranchen, at Donald Trump er blevet amerikansk præsident.

Turister fravælger i større grad en rejse til USA, og det har fået priserne på hoteller og flyrejser til at dykke over there.

Det forklarer Dara Khosrowshahi, topchef i rejsefirmaet Expedia, i et interview med Financial Times.

»Enten skal USA give rabatter (på rejser, red.) for at holde volumen (af turisme, red.) oppe, eller også går volumen ned. Når vi kigger på vores forretning, tyder alt på prisen. Den er gået ned ad,« siger han til Financial Times.

Ifølge Dara Khosrowshahi skulle årsagen til den mindre turisme i USA, være Donald Trumps meget omtalte indrejseforbud.

Når børsnoterede Expedia, der i 2016 omsatte for over 60 mia. kr., kommer med regnskab for første kvartal af 2017, vil effekten af de faldende turismepriser i USA kunne ses, forklarer Dara Khosrowshahi.

Financial Times skriver desuden på baggrund af flydata indsamlet af ForwardKeys, at antallet af flybookinger til USA faldt med 6,5 pct., ugen efter Donald Trump indførte sit indrejseforbud.

Global Business Travel Association estimerede i februar, at alene i ugen efter indrejseforbuddet kostede det flyselskaber 1,3 mia. kr. i tabte bookinger på forretningsrejser til USA.

BRANCHENYT
Læs også