Erhverv
0

Verdenskendt designer blev mangemillionær og tabte alt: Nu er hun erklæret konkurs

En ubetalt skatteregning blev dyr for designeren Karen Millen. Imens kæmper hun for at få nogle af sine mange millioner tilbage.

Karen Millen-kæden har 400 butikker i 65 lande. Foto: Ardfem/Wikimedia Commons.

Den britiske modeskaber Karen Millen, hvis navn pryder hundredvis af butikker verden over, er gået personligt konkurs.

Det sker efter en opsigtsvækkende nedtur, der involverer en krakket islandsk storbank og en ulovlig skattefidus. Det skriver The Guardian.

Karen Millen står bag tøjkæden, der bærer hendes eget navn, og som hun sammen med sin eksmand solgte i 2004 for over 800 mio. kr.

Køberen var det islandske investeringsselskab Baugur, og til at bistå med handlen havde Karen Millen allieret sig med en anden islænding, storbanken Kaupthing.

Men da den islandske økonomi og banksektor i 2008 brød sammen, tabte Karen Millen det meste af sin formue. En stor del af hendes penge var placeret i Kaupthing, der gik bankerot.

Derudover havde Karen Millen – på sine revisorers anbefaling - investeret store summer i en skatteordning, som siden blev erklæret ulovlig af det britiske skattevæsen.

I september blev Karen Millen opkrævet en ubetalt skatteregning på godt 50 mio. kr. Den kunne hun ikke betale. Derfor er hun nu blevet erklæret konkurs.

Den 55-årige modeskaber står til at miste sin 26 mio. kr. dyre villa, biler og en række andre ejerandele. Konkursen påvirker dog ikke modekæden Karen Millen, som hun ikke længere er involveret i.

Karen Millen-kæden har 400 butikker i 65 lande. I fjor vandt tøjkæden en retssag mod netop stifteren Karen Millen. Retten afgjorde, at Karen Millen ikke må bruge sit eget navn til sit ny firma, der handler med interiør og livsstilsprodukter i Kina og USA.

Nederlaget kostede Karen Millen en regning på knap 20 mio. kr. i sags- og advokatomkostninger.

Den nu konkursramte tøjskaber kæmper fortsat for at nogle af sine mange millioner tilbage fra Kaupthing. Karen Millen mener, at Kaupthing førte hende bag lyset ved bl.a. at dække over økonomiske problemer og manipulere med aktier.

BRANCHENYT
Læs også