Erhverv

Betal over 40 mio. kr. for en bil - og vent fem år på at få den

Svensk producent af superbil skal bruge fire-fem år på at producere bilen - men håber at nedbringe det til godt to år.

Hvis du bestiller en svensk Koenigsegg som denne Regera i dag, kan du få den leveret i 2021 eller 2022. I Danmark ville prisen være over 45 mio. kr. - omkring 15 mio. kr. uden afgifter. Foto: PR

Hvis man bestiller en Koenigsegg Regera i år, er der lange udsigter til levering.

Selv om den koster omkring 45 mio. kr. på danske plader, kan fabrikken i Sverige først give dig bilnøglerne i 2021. Tidligst. Det kan være, at det tager et år yderligere.

Alligevel er der ifølge Christian von Koenigsegg masser af meget rige mennesker, der gerne vil købe den håndbyggede superbil.

Men han erkender, at det er et problem, at man først får lov til at køre i den fire eller fem år, efter den er blevet bestilt.

»Vi har en venteliste på fire år, og den så vi gerne blive kortere. Især fordi det er blevet sværere og sværere at sælge biler, der bliver leveret fire eller fem år senere. Ingen ved, hvordan verden ser ud om fire-fem år,« sagde Christian von Koenigsegg på Geneve Motor Show til bilsiden R&T.

Han så gerne, at leveringstiderne kom ned på 2 til 2,5 år i stedet.

Koenigsegg producerer i dag mellem 16 og 20 biler om året. Fabrikken sigter efter at kunne øge produktionen til 25 biler i år.

»Der er stadig folk, der bestiller vores biler velvidende, at det tager fire-fem år, før de får den udleveret. Men vi ville kunne få endnu flere kunder, hvis ventetiden blev på kun to år. Det er mit håb, at vi i slutningen af næste år kan nå op på 30 biler om året. Mindst. Men det vil kræve udvidelser af fabrikken og andre ting,« lyder det fra Christian von Koenigsegg.

En Koenigsegg Regera skal bruge 20 sekunder på at gå fra nul til 400 km i timen, og fra 150 til 250 km i timen kan den klare på 3,2 sekunder. Bilen har 1.500 hestekræfter, der slippes løs fra en V8-motor på 5,0 liter.

Koenigsegg producerer sine biler i Ängelholm, og aficionados kan læse mere om bilen her.   

BRANCHENYT
Læs også