Erhverv

Baresso-ejer køber bagerkæde i milliardhandel

En af Europas rigeste familier udvider sit butiksimperium.

Stifter og direktør i Panera Bread, Ron Shaich, har sagt ja til at sælge sin bagerkæde. AP Photo/Tom Gannam, File.

Den velhavende tyske milliardærfamilie Reimann, der for to år siden købte den danske kaffekæde Baresso, har igen haft den store pengepung fremme.

I en handel vurderet til over 50 mia. kr. har Reimann-familien gennem sit investeringsselskab Jab Holding købt bagerkæden Panera Bread, der har 2.000 butikker rundt om i USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jab Holding, der holder til i Luxembourg, har de senere år slugt en række amerikanske morgenmads- og kaffeimperier, heriblandt Krispy Kreme Doughnuts og Keurig Green Mountain.

Derudover har Jab Holding en kontrollerende andel i bl.a. Peet’s Coffee & Tea Inc., skomærket Jimmy Choo og tøjmærket Belstaff.

Reimann-familien er et af Europas rigeste familiedynastier med en formue på over 140 mia. kr. Den tyske kaffefamilie betalte angiveligt et større trecifret millionbeløb, da den i juni 2015 overtog kaffekæden Baresso.

Kort forinden havde tyskerne købt den svenske kaffekæde Espresso House for angiveligt 1,9 mia. kr.

Baresso har 48 kaffebarer rundt om i Danmark og blev stiftet i 2000 af iværksætteren Kenneth Luciani. Han er ikke længere en del af sit livsværk.

Desuden må Kenneth Luciani finde sig i, at den nye ejer Jab Holding vil lave Baresso om til Espresso House-konceptet, der med over 220 kaffebarer er den største kaffekæde i Norden.

Jab Holding til samle sine to kaffekæder til én. Dermed er det snart slut med at købe en kop kaffe på en af de mange Baresso-kaffebarer rundt om i landet.

BRANCHENYT
Læs også