Erhverv

Pressalit-brødre tjener 40 mio. kr. på toiletsæder og hjælpemidler

Den familieejede virksomhed Pressalit øger for andet år i træk omsætningen og indtjeningen.

Kim Boyter (tv.) er adm. direktør for Pressalit, mens broderen Dan Boyter nu arbejder med bl.a. repræsentation, ligesom han er i bestyrelsen. Foto: Casper Dalhoff Foto: Casper Dalhoff

Bankkontoen er i god gænge hos de to østjyske brødre Kim og Dan Boyter, der står bag industrivirksomheden Pressalit.

For andet år i træk har Pressalit, der sælger toiletsæder og hjælpemidler til ældre og handicappede, øget omsætningen og formået at tjene flere penge. Det viser et nyt årsregnskab.

I 2016 omsatte Pressalit for 387 mio. kr. - 3 mio. kr. mere end året før - og fik et resultat før skat på knap 41 mio. kr. Det er 3,5 mio. kr. bedre end året før.

»Det er absolut et tilfredsstillende resultat, hvor vi har indfriet de forventninger, vi havde til året,« siger adm. direktør Kim Boyter.

Han ejer sammen med sin bror Pressalit gennem holdingselskabet Pressalit Holding. Hver især sidder på 50 pct. af aktierne i virksomheden. Det har gjort dem begge til mangemillionærer.

Oprindeligt var Pressalit ejet og ledet af deres far Mogens Boyter, som døde i 1998. Herefter tog brødrene over sammen med den tredje bror Erik Boyter, som dog siden forlod selskabet og ejerkredsen.

Dan Boyter forlod sin stilling som ordførende direktør i januar 2015. Dermed tegner Kim Boyter den daglige ledelse ene mand.

Den positive udvikling i Pressalit er især drevet af forretningsområdet Pressalit Care, der bl.a. har leveret badeværelsesløsninger til flere af de nye danske supersygehuse. Også det vigtige tyske marked, som er virksomhedens største, har bidraget positivt med en række nye projekter.

»Vi har igen haft et stort fokus på omkostningerne i vores produktion, fordi rentabiliteten er en ubetinget forudsætning for at kunne drive en sund forretning som produktionsvirksomhed på dansk jord. Men det er også klart for os, at vi ikke kan spare os til ny vækst. Så nu hvor konjunkturerne igen er mere positive, investerer vi aktivt i at udvikle vores kernemarkeder og styrke vores forretning,« lyder det fra Kim Boyter.

Han må på ét bestemt parameter notere sig tilbagegang i det forgangne år. Overskuddet kunne have været et par millioner kroner bedre, hvis ikke Storbritannien havde stemt sig ud af EU.

»Vi må notere os et valutatab i 2016 på omkring 2,3 mio. kr. Hovedparten kommer fra pundets fald efter annonceringen af Brexit, men der er også mindre tab på norske og svenske kroner,« siger Kim Boyter.

Pressalit har cirka 350 medarbejdere og er repræsenteret i 45 lande.

BRANCHENYT
Læs også