Erhverv

Nordjysk stålarving giver sig selv ekstra stor pengegave

Mads Møller Hansen, der er topchef i den store industrikoncern DS Gruppen, har tjent mere end 160 mio. kr. de seneste fem år.

Mads Møller Hansen har i stået i spidsen for DS Gruppen fra Hobro siden sommeren 2015. Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg

Den familieejede nordjyske stål- og betonkoncern DS Gruppen har i en årrække været en velsmurt forretning med større millionoverskud.

Derfor er det heller ikke så overraskende, at familien bag DS Gruppen er særdeles velhavende.

DS Gruppen
  • DS Gruppens historie går tilbage til 1969, hvor Svend Møller Hansen startede produktion af bl.a. stålkonstruktioner i forældrenes lade. Sidenhen bygger han en forretning op, bl.a. gennem forskellige opkøb, heriblandt betonelementfabrikken Elcobyg.
  • I dag har DS Gruppen tre overordnede forretningsområder: beton, stålkonstruktioner og tag- og facadebeklædning. Koncernen leverer betonelementer til boligbyggeri, men ellers er det industri- og erhvervsbyggeri, der er fokusområdet.
  • Indtil 2014 solgte DS Gruppen også komplekse stålkonstruktioner til vindmølleindustrien under navnet DS SM, men selskabet blev solgt til den amerikanske industrigigant Valmont Industries i 2014.
  • DS Gruppens ejerkreds består af Mads Møller Hansen, der ejer 25 pct. af koncernen gennem et holdingselskab, mens Svend Møller Hansen Holding ejer 75 pct. Ud over Svend Møller Hansen er holdingselskabet også ejet af flere familiemedlemmer.

Det er der netop kommet et nyt bevis på i form af et 2016-regnskab fra det holdingselskab, DS Gruppens koncerndirektør, Mads Møller Hansen, ejer 100 pct. af.

Regnskabet viser et overskud på næsten 10 mio. kr. efter skat. Det betyder, at det samlede overskud de seneste fem år beløber sig til mere end 160 mio. kr. i Mads Møller Hansens holdingselskab, der har ejerandele i en række selskaber, herunder 25 pct. af aktierne i DS Gruppen.

Mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Resultat efter skat 15,2 18,3 91 27,8 9,9
Egenkapital 150 168 258,8 286,6 296,3

Det mest bemærkelsesværdige ligger dog ikke i overskuddet i Mads Møller Hansens holdingselskab.

Nej, det er således det foreslåede udbytte på 26 mio. kr., som adskiller sig markant fra årene forinden. Gennem en årrække er der nemlig konsekvent blevet udbetalt 220.000 kr. i udbytte til Mads Møller Hansen.

Men det beløb blev altså mangedoblet i 2016.

Finans har været i kontakt med Mads Møller Hansen, men han har ingen kommentarer til regnskabet fra hans holdingselskab.

Siden juli 2015 har han været koncerndirektør i DS Gruppen, der er beliggende i Hobro. Posten som koncerndirektør overtog han fra sin far, Svend Møller Hansen, der stiftede DS Gruppen for næsten 50 år siden.

DS Gruppen omsætter årligt for over én mia. kr. og havde i seneste regnskab et overskud på knap 50 mio. kr.

Læs også