Erhverv

Modekæden Jaeger kollapser - ingen vil købe dens butikker

Næsten 700 ansatte risikerer at miste deres arbejde, efter at tøjkæden Jaeger har opgivet salgsplaner.

I sin storhedstid havde Jaeger hundredvis af butikker og flere prominente kunder. Nu er modekæden på vej mod afgrunden. AP Photo/Joel Ryan.

Den kendte britiske modekæde Jaeger, der har mere end 130 år på bagen, er på vej mod konkurs.

Modekædens ejer, kapitalfonden Better Capital, har gennem længere tid forsøgt at finde en ejer til Jaegers 46 butikker. Men ingen købere har meldt sig på banen, og det har nu fået kapitalfonden til at kaste håndklædet i ringen.

Det skriver flere britiske medier.

Mandag valgte Jaegers ejer at udpege administratorer, der sammen med tøjkædens ledelse og aktionærer skal forsøge at finde »en passende vej fremad.« Forventningen er, at størstedelen af Jaegers butikker må lukke, men at selve Jaeger-mærket muligvis overlever.

Jaeger beskæftiger knap 700 ansatte, som nu risikerer at miste deres arbejde. Selskabet har angiveligt været til salg for 260 mio. kr.

»Desværre, og på trods af en omfattende salgsproces, har det ikke været muligt at finde en køber til virksomheden,« siger Peter Saville, en af selskabets administratorer.

I sin storhedstid havde Jaeger hundredvis af butikker og prominente kunder som Audrey Hepburn og Marilyn Monroe. Jaeger blev grundlagt i 1884 af forretningsmanden Lewis Tomalin.

I 2003 blev den skrantende modekæde solgt til entreprenøren Richard Thompson. Han solgte hurtigt Jaeger og dens 250 butikker videre til tøjbaronen Harold Tillman, som så i 2012 skippede den af sted til kapitalfonden Better Capital.

Ikke siden da har Jaeger formået at tjene penge. I fjor faldt salget i Jaegers butikker fra 730 mio. kr. til 680 mio. kr. Tøjkæden, der har hovedsæde i London, fik et samlet underskud på 40 mio. kr.

Ifølge flere eksperter har Jaeger måttet bukke under for konkurrencen fra tøjkæder som H&M og Zara og fra nethandlen.

Læs også
Top job