Erhverv
0

Apple får tilladelse til at teste selvkørende biler

Med tilladelsen træder Apple ind i en voksende klub, der bl.a. består af Google og Ford.

Apple er klar til at teste selvkørende biler i Californien. Foto: Kin Cheung

Apple har fået grønt lys til at teste selvkørende biler i den amerikanske stat Californien.

Det skriver flere amerikanske medier, bl.a. Reuters og Bloomberg, der ser tilladelsen som det hidtil klareste tegn på, at Apple vil være med helt fremme, når selvkørende biler indtager vejene.

Tilladelsen giver Apple mulighed for at teste tre biler med seks kørere, oplyser Californiens transportmyndigheder. Der skulle ifølge Reuters for alle tre bilers vedkommende være tale om mærket Lexus RX450h fra 2015.

Apple har været meget tilbageholdende med information om sit arbejde med selvkørende biler. Der har længe været spekuleret i, om den amerikanske teknologivirksomhed selv ville skabe en bil eller "blot" udvikle systemer til andre producenters biler.

I november sendte Apple et brev til de amerikanske transportmyndigheder, hvor virksomheden gav input til spørgsmålet om, hvordan man skal regulere selvkørende biler. Dengang slog virksomheden fast, at den har fokus på at udvikle systemerne, og den nye tilladelse peger ikke i en anden retning, slår en ekspert fast overfor Reuters.

»Det her betyder ikke nødvendigvis biler, som først forudsagt, men software og muligvis hardware, der har en uafhængig teknologi,« siger Chris Theodore fra rådgivningsfirmaet Theodore & Associates.

Apple udvikler ifølge Bloomberg sin platform til de selvkørende biler i et hemmeligt kontor i Sunnyvale i Californien ikke langt fra dets hovedkvarter.

Med tilladelsen træder Apple ind i en voksende klub af selskaber, der alle har fået grønt lys til at teste selvkørende biler i Californien. Selskaberne er en broget flok af teknologifirmaer og traditionelle bilfabrikanter. Eksempelvis har Googles moderselskab Alphabet Inc, Ford, Volkswagen, Tesla og General Motors alle fået en tilladelse ifølge Reuters.

BRANCHENYT
Læs også