Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

70.000 bankjob i fare i London - her flytter de hen efter Brexit

Den finansielle sektor i Storbritannien står for 12 pct. af den samlede britiske økonomi.

Brexit - britisk farvel til EU
Det er områder som finansdistriktet på Canary Wharf i London, der kan blive ramt af udflagning, hvis bankerne gør alvor af deres planer om flytte finansjob ind i EU efter Brexit. Foto: Matt Dunham

Selv om der er to år til Storbritannien forlader EU, er udflagningen af job i den finansielle sektor allerede i fuld gang. Bankerne er begyndt at flytte sine ansatte af frygt for problemer med arbejdskraftens frie bevægelighed.

Ifølge The CityUK - der er en finansiel lobbyorganisation - er op mod 70.000 job i den finansielle sektor, og i den afledte serviceindustri, i fare for at forsvinde.

Hvis disse forudsigelser skulle holde stik, kan det få alvorlige konsekvenser for landets økonomi. London er i dag Europas finansielle hovedstad og finanssektoren indbringer årligt Storbritannien 190 mia. GBP eller 1675 mia. kr. Det svarer til 12 pct. af den britiske økonomi, skriver Bloomberg.

Bloomberg har samlet oplysningerne fra de banker, der har meddelt, at de planlægger at flytte job i nedenstående skema.

(Kilde: Bloomberg reporting)

Den helt store vinder af de nye job ser ud til at blive Tysklands finansielle hovedstad Frankfurt, som kan gå hen og blive en alvorlig konkurrent til London. Når og hvis bankerne gør alvor af deres planer.

UBS har meddelt, at mindst 1500 job flytter til Frankfurt. Også Morgan Stanley har valgt Frankfurt og det koster 1000 arbejdspladser. HSBC vil flytte 1000 job til Paris og Barcleys har planlagt at flytte 150 job til Dublin.

De øvrige flytninger er endnu kun annonceret uden at der er sat ny destination på dem.

BRANCHENYT
Læs også