Erhverv
0

Gasoline Grill har én af verdens bedste burgere - og bliver nu til en kæde

I sit første regnskabsår havde Gasoline Grill i København et »meget tilfredsstillende« overskud på knap én mio. kr.

Sådan ser Gasoline Grill ud. I løbet af de kommende måneder bliver burgerbaren til en kæde. Foto: Thomas Borberg

Det er bestemt ikke hverdagskost, at virksomheder i restaurationsbranchen har en sund og rask økonomi. Slet ikke i det første leveår.

Men det er lige nøjagtigt, hvad den københavnske burgerbar Gasoline Grill formåede at have i netop sit første leveår. Et nyt regnskab fra virksomheden bag burgerbaren viser nemlig et overskud efter skat på 716.000 kr. i 2016.

Overskuddet er endda sket, før Gasoline Grill i januar fik den fornemme hæder at have én af verdens 27 bedste burgere. Det var en kåring, det store amerikanske medie Bloomberg stod bag.

Klaus Wittrup, direktør i og medejer af Gasoline Grill, er da også meget begejstret for det første regnskab fra burgerbaren.

»Det er meget tilfredsstillende og på en måde også overraskende, at vi allerede nu har så stort et overskud. Vi havde budgetteret med et overskud i 2016, men havde slet ikke regnet med, at det ville blive så stort, som det endte med at blive,« siger han til Finans.

Ifølge ham er årsagen til den økonomiske succes, at Gasoline Grill har satset på et begrænset sortiment med masser af kvalitet.

»Det er en simpel tilgang, som har sikret gæster fra dag ét. Vi er taknemmelige over de mange kunder, og det er bestemt ikke, fordi vi har fået mindre af dem, siden kåringen fra Bloomberg,« siger Klaus Wittrup, der er uddannet økonom og har en fortid som forretningsudvikler hos Claus Meyer.

Efter kåringen fra Bloomberg blev Gasoline Grill  rendt over ende og havde i råkolde januar et salgsniveau svarende til det i sommerens højsæson.

Det gode spørgsmål er så, hvordan det påvirker Gasoline Grills økonomi at have en burger, der anbefales af et stort og anerkendt medie fra USA.

»I forhold til nogle beregninger jeg lavede, da vi åbnede, er vi lige nu på best case-scenario. Så der er ingen tvivl om, at økonomien er positivt påvirket af interessen. Omsætningen bliver helt sikkert højere, mens det så vil vise sig, om overskuddet også bliver det. Vi har nemlig planer om at investere i 2017,« siger Klaus Wittrup.

Hvad investeringerne er, vil han gerne løfte lidt af sløret for.

»Vi har planer om at åbne flere burgerbarer i København, så vi kan tage trykket af den nuværende Gasoline Grill. Lige nu er der lang kø ved den, og vi kan dermed ikke betjene kunderne på den måde, vi gerne vil. Så i løbet af de næste par måneder åbner vi yderligere én burgerbar og regner med at åbne én mere på et senere tidspunkt i 2017,« siger Klaus Wittrup.

BRANCHENYT
Læs også