Erhverv

Kendte rigmænd sparker Dandrit-direktør ud

Med beskyldninger om illoyal adfærd er den adm. direktør i biotekselskabet Dandrit blevet bortvist.

Aldo Petersen overtager posten som adm. direktør i Dandrit, efter at han sammen med advokaten N.E. Nielsen har bortvist den hidtidige adm. direktør Eric Leire. Foto: Bjørn Marcus Trappaud.

Bestyrelsen i det danske biotekselskab Dandrit, som består af den tidligere Brøndby-formand Aldo Petersen og advokatpartneren N.E. Nielsen, har bortvist adm. direktør i Dandrit Eric Leire for illoyal adfærd.

Det skriver Børsen.

Eric Leire, der er læge med speciale i kræft, stiller sig noget uforstående over for beskyldningerne om illoyalitet.

»Jeg synes, det er ondt. De siger, at jeg ikke har været loyal, men det bliver vanskeligt at bevise over for en dommer, når jeg ikke har fået løn i 11 måneder og stadig arbejdede,« siger han til Børsen.

Den udlægning har N.E. Nielsen ikke meget til overs for, da der ifølge ham er mange, som ikke har fået løn i flere måneder. 

Opgøret i ledelsen kommer på et tidspunkt, hvor det seneste forsøg på at skaffe penge til det kriseramte firma, en fusion med amerikanske Oncosynergy, er gået i vasken.

Samtidig er Dandrit Biotech lige nu så dårlig en forretning, at der i det seneste regnskab for moderselskabet Dandrit Biotech USA, Inc. blev sået »betydelig tvivl« om selskabets fortsatte drift, fordi det historisk set har genereret underskud på underskud og næsten ingen omsætning har.

Desuden er Dandrits aktier faldet med over 80 pct. siden juni 2015. 

Foruden de to rigmænd i bestyrelsen har pengejagten fået flere andre kendte erhvervsfolk til at poste penge i selskabet. Storaktionærerne tæller eksempelvis Spangsberg-familien, Karsten Ree og Pandora-milliardæren René Sindlev.

Fælles for de tre aktionærer var, at de investerede i Dandrit, fordi de fik at vide, at virksomheden var på tærsklen til et gennembrud med selskabets vaccine mod tarmkræft.

Men det gennembrud er udeblevet, og det fik i oktober Karsten Ree til at lufte sin utilfredshed over for Finans.

»De 20 mio. kr. er ikke mange penge for mig, men det er nok til, at jeg er blevet tosset over forløbet. Jeg blev lovet guld og grønne skove, da jeg investerede i Dandrit. Nu kan jeg så konstatere, at den store optur ikke er kommet, og samtidig har jeg haft svært ved at finde ud af, hvad der sker i selskabet,« sagde han dengang.

BRANCHENYT
Læs også