Erhverv

Derfor banker verdens superbrands konkurrenterne

Virksomheder med et stærkt image stiger langt mere i værdi end andre selskaber. Men man skal først og fremmest holde, hvad man lover og ikke stirre sig blind på image, vurderer eksperter.

Verdens stærkeste brands er ikke bare populære blandt forbrugerne, de kaster også større afkast af til investorerne end aktiemarkedet generelt, viser en opgørelse fra det internationale konsulenthus Interbrand

Hvis din virksomhed har et stærkt image, stiger den dobbelt så hurtigt i værdi som gennemsnittet. Det er konklusionen hos internationale konsulentfirma Interbrand, der opfordrer virksomheder til først og fremmest at holde det, de lover, for at vinde befolkningens popularitet.

Siden 2000 har Interbrand udgivet en årlig rapport over verdens 100 stærkeste brands. Øverst på listen er Apple, Google og Coca-Cola, mens Lego er eneste danske navn på listen. Interbrand har sammenlignet udviklingen i virksomhederne med superimage, med hvordan børsnoterede, globale virksomheder generelt klarer sig, og konklusionen er klar: Superbrand-virksomhederne giver konkurrenterne baghjul. ..

BRANCHENYT
Læs også