Erhverv
0

Lundbeckfondens formue svulmer til over 60 mia. kr.

Storaktionæren i Lundbeck, ALK og Falck krydsede i 2016 for første gang en nettoformue på over 60 mia. kr. Det var særligt præstationerne i Lundbeck, der smittede af.

Lundbeck havde et godt 2016, og det smitter af på hovedaktionæren Lundbeckfondens formue, der nu har rundet 61 mia. kr.

Selv om værdien af ejerskabet i Falck skrumpede i 2016, kunne Lundbeckfonden alligevel sætte flueben ud for en markant milepæl i det forgangne år. For første gang krydsede fondens nettoformue 60 mia. kr. og landede på 61,3 mia. kr. - 7 mia. kr. mere end i 2015, viser regnskabet for 2016.

Godt nok trak Falck i den gale retning, men især udviklingen i medicinalvirksomheden Lundbeck, som Lundbeckfonden ejer 70 pct., trak anderledes positivt op, ligesom også aktieposten på 40 pct. i ALK hjalp med at trække læsset.

Også fondens frie investeringer havde et godt år trods turbulensen på de finansielle markeder. Den frie formue voksede med over 1 mia. kr. og er nu på 14 mia. kr.

Derimod faldt værdien af Lundbeckfondens Falck-aktier med næsten 1 mia. kr. Fonden ejer 57 pct. af Falck. Men oven over disse tal svæver Lundbeck, og det var værdien af aktieposten her, der sendte Lundbeckfondens formue på himmelfart. Ikke mindre end 7,1 mia. kr. steg værdien af Lundbeck-aktierne med i 2016.

BRANCHENYT
Læs også