Erhverv

Google-direktør tjente over 3,7 mio. kroner om dagen sidste år

Selv om Sundar Pichai i 2016 fik mindre i grundløn end året forinden, sikrede en bonus ham alligevel en markant årsindkomst.

Sundar Pichai, der tidligere har kunnet skrive produktchef hos Google på sit visitkort, blev forfremmet til adm. direktør hos selvsamme virksomhed i 2015 i forbindelse med at software- og it-virksomheden skulle omstruktureres. Foto: Eric Risberg

Siden den 44-årige Sundar Pichai i 2015 overtog posten som adm. direktør i Google, har store pengebeløb fundet vej til hans bankkontier.

Blot i 2016 tjente den indiskfødte direktør 199,7 mio. dollar, svarende til 1,3 mia. kroner, hvilket blev offentliggjort, da Googles moderselskab, Alphabet, tidligere på ugen fremviste et regnskab med overskud.

Det svarer til, at Sundar Pichai sidste år tjente over 3,7 mio. kroner om dagen, hvilket gør ham til en af de bedst betalte direktører i verden.

Mens 4,4 mio. af de 1,3 mia. var Sundar Pichais grundløn, der i øvrigt var en anelse lavere end i 2015, blev de resterende mio. tildelt Sundar Pichai som en aktiebonus bl.a. pga. inderens forfremmelse til adm. direktør og »talrige succesfulde produktlanceringer.«

Sundar Pichai, der tidligere har kunnet skrive produktchef hos Google på sit visitkort, blev forfremmet til adm. direktør hos selvsamme virksomhed i 2015 i forbindelse med at software- og it-virksomheden skulle omstruktureres.

I den forbindelse skiftede den tidligere adm. direktør og medstifter af Google, Larry Page, fokus og beskæftiger sig nu med udvikling hos Alphabet.

Mens Sundar Pichai har været Google-direkør har virksomheden bl.a. præsenteret nye smartphones og et virtual reality headset, mens salget af reklamer er øget markant.

BRANCHENYT
Læs også