Erhverv

Subway Surfers har forgyldt fire danske spiludviklere - nu bliver det til en tv-serie

Den globale spilsucces Subway Surfers har gjort fire danske spiludviklere til mangemillionærer. Nu skal en Hollywood-producer forvandle spillet til en tv-serie.

Subway Surfers er udviklet af de to spilfirmaer Sybo og Kiloo Foto: PR

Den største succes i dansk spilindustri nogensinde skal forvandles til en tv-serie.

Mobilspillet Subway Surfers, der er skabt af det danske spilfirma Sybo Games, vender i 2018 tilbage til Hollywood som en tv-serie instrueret af den kendte producer Sander Schwartz. Det skriver Politiken.

Dermed følger Subway Surfers i hælene på bl.a. spilsuccesen Angry Birds, der er blevet forvandlet til både tv-serie og biograffilm.

Subway Surfers er udviklet af spilfirmaet Sybo, der er ejet af Sylvester Rishøj Jensen og Bodie Jahn-Mulliner. De er blevet mangemillionærer på spillet.

Det samme er de to mediesky brødre Simon og Jacob Møller Jensen, der ejer spilfirmaet Kiloo. Kiloo og Sybo gik i 2012 sammen om at udvikle og distribuere Subway Surfers som mobilspil og har i dag stadig et samarbejde.

I alt har Subway Surfers indtjent over en halv milliard kroner til de to spilfirmaer bag. Alt sammen på grund af den graffitimalende Jake, der i spillet flygter fra politiet i sin jagt på guldmønter.

Det er den Emmy-vindende producer Sander Schwartz, der nu skal gøre Subway Surfers til en animeret tv-serie. Han har erfaring som chef for bl.a. Warner Bros Animation og Sony International Television har tidligere stået bag tv-serien Skylander Academy på Netflix.

»Det er afgørende, at det er sådan en sværvægter i erfaring, der skal føre vores spil videre til Hollywood og tilbage sin oprindelige platform, animation«, siger Bodie Jahn-Mulliner, medejer af Sybo Games, til Politiken.

Subway Surfers er blevet downloadet mere end 1,5 milliarder gange og er dermed at finde på hver fjerde smartphone verden over.

BRANCHENYT
Læs også