Erhverv

Christiania Bikes tjener masser af millioner på hippiecykler

Christiania Bikes er blevet en stor forretning, og der eksporteres ladcykler til det meste af verden.

De seneste år har Christiania Bikes udviklet sig til en forretning med tocifret millionoverskud. Foto: Finn Frandsen.

Det begyndte i en lille smedje i Christiania for snart 30 år siden, da den første cykel med lad foran blevet smedet sammen. Siden har det udviklet sig til en millionforretning, som i de seneste år har indkasseret tocifrede millionoverskud.

Christiania Bikes, som selskabet hedder, tjente sidste år knap 13 mio. kr. før skat. Det er en halv mio. kr. mere end i 2015.

I dag er produktionen flyttet til Bornholm, og selskabet ejes af ejers af Annie Sofie Lerche Olesen og Lars Engstrøm. Ifølge regnskabet er der betalt udbytte til ejerne på 10 mio. kr.

Christiania Bikes, der oprindeligt hed Christiania Smedie, blev grundlagt i 1978 på Christiania. I 1984 blev den første ladcykel, der var oplagt til at transportere både varer, materialer og børn rundt på det bilfri Christiania, sendt på gaden.

Resten af Danmark blev hurtigt begejstret for cyklen, og i 1990 blev produktionen flyttet til Bornholm. Selskabet producerer også cykelanhængere. I dag eksporterer Christiania Bikes cykler til det meste af verden.

Selskabet oplyser ikke omsætningen, men bruttofortjenesten var på 21 mio. kr. mod 19,9 mio. kr. året før.

Christiania Bikes venter uændret aktivitet og indtjening i 2017.

BRANCHENYT
Læs også