Erhverv

Guldfugl: Cornelius gør FCK til danske mestre efter problemfyldt FCN-kamp

FCK var ved at tabe for første gang i denne sæson. Men det ændrede holdets seneste storsalg på.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

I det øjeblik Andreas Cornelius sparkede til bolden, lyste de første røde romerlys allerede op foran ejermændene i de hvide trøjer. Det var sådan en chance, man kunne se ville føre til mål om et kort sekund.

FCK’s fire pressefolk glemte i en euforisk stund det gamle regel med ”no cheering in the press box.” Og det var dem et eller andet sted vel undt. De bankede i bordet foran af dem, mens de andre med FCK-hjerte på stadion stod op og brølede.

FCN - FCK: 1-1 (1-0)

Vurdering: En kamp, der til forveksling lignede den seneste mellem de to hold i Farum. FC Nordsjælland var det klart bedre hold i første halvleg. Det med en strategi om, at midtbanespillerne med det samme skulle forsøge den dybe bold ned bag FCK-forsvaret til Ingvartsen og Donyoah. FCK-overtaget blev naturligt markant i anden halvleg. Men for ofte manglede den skarpe næstsidste aktion eller indlæg. Det blev dog lige meget med Cornelius guldafslutning.

  • FC Nordsjælland: 7
  • FC København: 7

Kampens spillere:

  • Marcus Ingvartsen , FC Nordsjælland, 10
  • Andreas Cornelius, FC København, 10
  • Dommer: Morten Krogh, 7

FC København er danske mestre. Det blev officielt fredag aften med 1-1 på udebane mod FC Nordsjælland. Et mesterskab, der aldrig reelt kom i spil og slet ikke i fare.

FCK var allerede det eneste hold med maksimumpoint tre runder inde i Superligaen. Fire point foran sølvvinderne Brøndby efter ti kampe, 11 efter de 20, og nu 16 point inden Brøndby igen drager til Herning søndag med hele fem opgør tilbage af deres sæson.

De to eneste ubesvarede spørgsmål i et af de mest dominerende fodboldår nogensinde af en superliga-klub er, om FCK også kan vinde pokalturneringen og gå ubesejret gennem landets bedste fodboldrække.

Right to Dream Park er traditionelt en halv hjemmebane for FC København. Men til guldfesten kunne det ikke en gang gøre det. De københavnske fans stod i kø for at komme ind på deres udebanetribune halvanden time inden kampstart. Det 45 minutter før en eneste rødklædt Nordsælland-fan dukkede op.

Det lydmæssige overtal var så markant, at københavnerne både kunne råbe F-C-K og få samme modsvar på den ene sidetribune. Ligesom “Kvart i bold” blev skrålet ud inden første fløjt.

FCN leverede flot

De danske mestre havde sågar erfaring med at vinde guld på samme bane. Det skete tilbage i 2004. Det var dengang, Jesper Bech scorede to gange i en kamp, som både nåede at have stillingen 0-2, 2-2 og endeligt 2-4.

Fredag aften var der aldrig så mange mål i udsigt. I stedet blev kampen endnu et eksempel på, at FC København bare har det svært i Farum. Ja, faktisk er det ikke blevet til sejr siden april-måned 2013.

Særligt i de første 45 minutter var FC Nordsjælland gode. De unge drenge spillede som altid til i fint tempo langs jorden uden lade sig stoppe af modstandernes åbenlyse høje niveau. Chancerne kom efter samme opskrift via en lang dyb bold ned bag Erik Johansson og Mathias “Zanka” Jørgensen. Men hverken Marcus Ingvartsen eller Godsway Donyoh fik afsluttet godt på hver sin gode chance i løbet af de første 25 minutter.

Superligaens topscorer skulle dog kun bruge en mulighed for at sætte en streg under sin kåring som månedens spiller i april. Og det skete ligesom ved det foregående forsøg via den lange bold. Nogle af dem havde Robin Olsen clearet som en anden Manuel Neuer tidligere i halvlegen. Men denne gang lignede han mere noget fra en lokal græsmark, da han tøvende sendte bolden ud fødderne på Ingvartsen, som kontrolleret lagde den i det tomme net fra 25 meters afstand.

Overlegent mesterskab

Den stilling betød endnu en forskydning af guldfesten og et markant FCK-pres fra anden halvlegs start. Startskuddet blev William Kvists drøn af et langskud på stolpen efter 55 minutter, overtaget endnu mere markant med indskiftninger af Andreas Cornelius og Kasper Kusk, og FCK-forløsningen kom med målet af deres seneste storsalg.

Det burde dog faktisk være gået galt ti minutter før tid, da Marcus Ingvartsen brændte en hel fri hovedstødschance foran mål. Men det glemmer FCK-fansene nok hurtigt i guldfejringen henover weekenden. Deres mesterskab bliver næppe trukket frem, når der om ti år skal fortælles historier om spændende sæsonafgørelser. Men det kan blive et klasseeksempel på, hvad der er loftet for et holds dominans af Superligaen.

BRANCHENYT
Læs også