Serier

Skilsmisser fra helvede: Så meget bliver de überrige flået

Finans forklarer: Den britiske premierminister Theresa May vil bruge de næste par år på at forhandle den formentlig dyreste skilsmisse nogensinde - nemlig den mellem Storbritannien og EU. Hvis hun mangler gode råd, er der mange at spørge...

Brexit - britisk farvel til EU

I det mindste kan Theresa May trøste sig med, at det ikke er hendes egne penge, det handler om.

Så når EU-formand Jean-Claude Juncker sidder og flår den ene milliard euro efter den anden ud af Storbritannien i de igangværende skilsmisseforhandler, er det i princippet kun æren og ydmygelsen, det handler om for den britiske premierminister.

Det er mere, end man kan sige om Mel Gibson. Eller Bernie Ecclestone eller Rupert Murdoch. De står alle på listen over de dyreste skilsmisser nogensinde.

Flere af dem fandt sted engang i de fjerne 1990'ere. Men fordi beløbene dengang var så relativt eksorbitante, dukker de stadig op blandt de dyreste og kan snildt måle sig med de nyrige milliardærers skilsmisser, når man korrigerer for inflationen.

Der er med andre ord ikke tegn på, at ægtefolk har lært ret meget. Eller også var de blændet af kærlighed, da de romantisk og kækt afviste tanken om en ægtepagt. Eller også synes de, det er fair nok, at deres hustru - undtagen Madonnas mand, Guy Ritchie, der er den eneste mand, der er på den modtagende parts side - skal have halvdelen af formuen efter et langt og sikkert ind imellem rimeligt utåleligt ægteskab.

BRANCHENYT
Læs også