Erhverv

Arabiske rigmænd kæmper med Georg Jensen

Georg Jensens omsætning faldt 5 pct. sidste år, men indtjeningen er forbedret.

Georg Jensen har forbedret indtjeningen, men det står skidt til med salget.

Pengene fosser ikke længere ud af Georg Jensen, men det står sløjt til med salget.

Designklenodiets omsætning faldt 5 pct. sidste år til 1.091 mio. kr., mens driftsresultatet (Ebit) akkurat gik i plus mod et minus på 43 mio. kr. året forinden. Ses der bort fra de butikker, firmaet lukkede, stod salget i stampe.

»Vi har naturligvis et godt stykke vej endnu, og der ligger meget hårdt arbejde foran os, men jeg er utrolig glad for de opløftende resultater, vi kan præsentere,« siger topchef Eva-Lotta Sjöstedt i en meddelelse.

Georg Jensen har levet en omtumlet tilværelse.

Selskabet var i mange år ejet af Carlsberg under paraplyen Royal Scandinavia, hvor man indgik sammen med Royal Copenhagen og flere glasproducenter.

Siden købte kapitalfonden Axcel Georg Jensen, og i 2013 blev sølvsmedjen solgt videre til de nuværende ejere, arabiske Investcorp.

Investcorp har siden investeret store beløb og brugte alene i 2015 180 mio. kr. på ekstra salg, distribution og administration.

Pengene blev bl.a. brugt til at åbne en række signaturbutikker på dyre adresser i München, London, Taipei og Beijing, ligesom selskabet gik ind i Tyskland og Kina.

Selvom det ikke er lykkedes at øge salget i 2016, forventer selskabet, at det vil ske i indeværende år, hvor forventningen også er et højere driftsresultat.

»Georg Jensens ledelse forventer, at både omsætningen og resultat af primær drift, eksklusiv påvirkningen af særlige poster, vil stige væsentligt i 2017,« lyder det således i meddelelsen.

»Vi forlod 2016 som en både stærkere og mere fokuseret virksomhed. Og vi har præsteret markante forbedringer på både EBIT og EBITDA i 2016. Det vidner om en solid kerneforretning og ikke mindst en stærk produktportefølje. Jeg er særligt imponeret over vores nye produktlanceringer, der allerede har vist gode salgstakter,« siger finansdirektør Henning Heiberg Andersen.

Læs også
Top job