Erhverv
0

Landets tre rigeste familier er på 135 dage blevet 17,8 mia. rigere i år

De rigeste bliver endnu rigere. Ikke blot i Danmark, men også i resten af verden.

Fra venstre mod højre ses her Anders Holch Povlsen, Kjeld Kirk Kristiansen go Niels Peter Louis-Hansen. De er alle tre blevet betydeligt rigere i 2017. Fotocollage: Foto: (tv) Jyllands-Posten Foto: (midten) Mathias Svold Foto: (th) Coloplast

Hvis familierne Kirk Kristiansen, Holch Povlsen og Louis-Hansen mødtes til en frokost i anledning af bededagsferien, har der ikke manglet penge til de varme hveder.

For de tre familier, der i øvrigt også er Danmarks tre rigeste, har i løbet af 2017's første 135 dage øget formuen med sammenlagt 17,8 mia. kr. Det svarer til, at de tre familiers samlede formue i gennemsnit hver dag i år er blevet 133 mio. kr. større.

Det viser en opgørelse fra Bloomberg over verdens rigeste personer.

Den opgørelse viser samtidig, at tendensen om, at de rigeste blot bliver endnu rigere fortsætter i 2017.

Her er de tre danskere, der har øget formuen mest i 2017:

Tallet i parentes er det beløb, familien er blevet rigere i 2017

  1. Familien Kirk Kristiansen (7 mia. kr.) - Legos ejerfamilie er Danmarks topscorer både i år og generelt. Ifølge Bloomberg er familien god for 77 mia. kr., og det giver familieoverhovedet Kjeld Kirk Kristiansen en plads som nummer 118 over verdens rigeste.
  2. Familien Louis-Hansen (5,6 mia. kr.) - 2017 har indtil videre været rigtigt god ved familien, der ejer meget af medicoselskabet Coloplast. Men selvom Louis-Hansen er den familie, der har tjent andenmest hidtil i år i Danmark, er familiens samlede formue stadig "kun" nok til at være Danmarks tredjerigeste familie. Niels Peter Louis-Hansen står i spidsen for familien.
  3. Familien Holch Povlsen (5,2 mia. kr.) - Bestseller har gjort den jyske familie yderst velhavende, og nu styres imperiet og de mange investeringer af Anders Holch Povlsen, som tog over fra sin far Troels Holch Povlsen i 2001.

Kilde: Bloomberg

Her er de tre personer i verden, der har øget formuen mest i 2017:

Tallet i parentes er det beløb, person er blevet rigere i 2017

  1. Jeff Bezos (122,6 mia. kr.) - Amazons grundlægger har kurs mod at blive verdens rigeste mand. I øjeblikket indtager han en andenplads bagved Bill Gates over verdens rigeste, men ser man alene på 2017, har Jeff Bezos været over alt og alle.
  2. Wang Wei (105 mia. kr.) - I den vestlige verden er Wang Wei ikke særlig kendt. Men da hans pakkeimperium SF Express tidligere på året blev børsnoteret, fik det værdien af hans aktier i selskabet til at eksplodere. Nu er han én af Kinas rigeste personer.
  3. Mark Zuckerberg (99,3 mia. kr.) - Facebooks topchef har de seneste år fået en tykkere og tykkere tegnebog. Den tendens er fortsat i 2017, hvor Facebook-aktien er steget med 27 pct., og det har gjort Zuckerbergs formue betragteligt større.

Kilde: Bloomberg

BRANCHENYT
Læs også