Erhverv

Fynsk familie tjener millioner på tegl - ejeren elsker sjældne biler

Familien Strøjer fra Fyn tjener millioner på tegl. En samling af sjældne biler er også en del af familieformuen.

Jørgen Strøjer er femte generation i ejerfamilien bag Strøjer Tegl. Desuden er han glad for biler. Foto: Carsten Andreasen

Produktion af teglsten har udviklet sig til en storartet forretning for familien Strøjer ved Assens på Vestfyn.

I 2016 løb overskuddet hos Strøjer Tegl således op i 20 mio. kr. efter skat. mod 15 mio. kr. året forinden. Tilmed er det fjerde år i træk, at bundlinjen er bedre end året før, viser regnskabet.

»Årets resultat vurderes som værende tilfredsstillende,« skriver ledelsen i regnskabet.

Teglværket er ejet af familien Strøjer i femte generation med Jørgen Strøjer Hansen i spidsen. Den daglige ledelse er dog overladt til en mand uden for familien i skikkelse af adm. direktør Flemming Rasmussen.

Teglværket oplyser ikke omsætningen, men regnskabet tyder på, at det er en stigning i forretningsomfanget, der ligger bag det forbedrede resultat på bundlinjen. Således er både bruttofortjeneste og driftsresultat i fremgang, ligesom antallet af medarbejdere er steget til lige knap 80.

Virksomheden producerer omkring 50 mio. mursten om året.

Strøjer Tegl er et datterselskab under Strøjer Holding, der desuden bl.a. rummer selskaberne Strøjer Ler og Strøjer Samlingen. Sidstnævnte er en form for museum med sjældne biler, heriblandt kongelige biler, Le Mans-biler og racerbiler.

Samlet set havde hele butikken en egenkapital på 190 mio. kr. ved udgangen af 2016. Det er en fremgang på mere end 50 mio. kr. ifht. familiens formue tilbage i 2012, viser regnskabet.

Læs også
Top job