Serier

Hesalight-direktør er erklæret konkurs

Lars Nørholt, der tidligere var ejer og direktør i den skandaleramte virksomhed Hesalight, er blevet erklæret konkurs.

Lampekomet i frit fald
Hesalights stifter, Lars Nørholt. Foto: Carsten Bundgaard Foto: Carsten Bundgaard

Stifteren af det skandaleramte og fallerede LED-firma Hesalight Lars Nørholt er endegyldigt blevet erklæret konkurs. Det bekræfter han over for Børsen.

Lars Nørholt blev egentlig erklæret konkurs ved Skifteretten tilbage i februar, men den afgørelse blev anket. Udfaldet blev dog ikke anderledes, da sagen blev behandlet i Østre Landsret.

»Landsretten har stadfæstet afgørelsen. Anken er dermed afvist,« oplyser Lars Nørholt i en sms til Børsen.

Det er advokat Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, der som kurator i boet efter Hesalight har begæret Lars Nørholt konkurs. Kuratoren begærede Hesalight-stifteren konkurs, da han mener, at Lars Nørholt har brugt af Hesalights kasse til at bl.a. købe huse på Mallorca og en bil.

Lars Nørholt mente dog, at han havde ret til at bruge pengene ved at henvise til en kontrakt, som ifølge ham blev indgået tilbage i 2012. Kuratoren mente omvendt, at kontrakten var blevet fabrikeret til lejligheden - og det gjorde han bl.a. med henvisning til interne mails. Det skriver Børsen.

Ifølge Børsen betyder konkursen, at kuratoren nu råder over Lars Nørholts personlige aktiver, hvilket gør kuratoren i stand til at komme videre med behandlingen af boet efter Hesalight.

Hesalight var en lampevirksomhed, som efter en erhvervsskandale gik konkurs i november 2016. Inden konkursen havde Erhvervsstyrelsen underkendt regnskaberne, og flere store investorer - herunder Pensam, Pensiondanmark, Danske Capital og et investeringsselskab ejet af IKEA-koncernen havde lånt Hesalight 750 mio. kr. via erhvervsobligationer til Hesalight.

Læs også