Erhverv
0

Interessekonflikt koster øjeblikkeligt Novo-bestyrelsesmedlem posten

Efter bare to år må amerikansk medlem af bestyrelsen brat forlade Novo Nordisk på grund af en interessekonflikt.

Mary Szela. Foto: Novo Nordisk.

Et strategiskifte i den amerikanske medicinalvirksomhed Novelion Therapeutics koster nu Novo Nordisk et bestyrelsesmedlem.

Det er den amerikanske direktør for Novelion, Mary Szela, der på grund af selskabets ændrede kurs, må opgive også at sidde i Novo Nordisks bestyrelse.

Samarbejdet ophører med øjeblikkelig virkning, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra Novo Nordisk.

»Jeg anerkender og støtter Mary Szelas beslutning om at udtræde af bestyrelsen, og jeg vil gerne takke Mary Szela for den store indsats, hun har ydet, siden hun indtrådte i bestyrelsen i marts 2015,« lyder det i meddelelsen fra Göran Ando, der er formand for bestyrelsen i Novo Nordisk.

Szela kom ind i Novo-bestyrelsen i 2015, hvor hendes kendskab til et af Novo Nordisk helt store udfordringer for indeværende, det amerikanske marked, blev fremhævet.

»Det amerikanske marked bliver vigtigere og vigtigere for os, fordi det bliver større både absolut og relativt. Samtidigt bliver markedet mere komplekst og er under store forandringer. Det gør det vigtigere og vigtigere for os at have godt styr på det område,« lød det dengang fra Göran Ando.

BRANCHENYT
Læs også