Erhverv

Bilarving kører stærkt: Trækker millioner ud af familiens livsværk

Jacob Nellemann ejer familiekoncernen Nellemann, der har gjort salg af nye og brugte biler til en indbringende forretning.

Jacob Nelleman ejer den familiedrevne bilkoncern Nellemann. Det har gjort ham til mangemillionær. Foto: Nellemann

Den familiedrevne bilkoncern Nellemann har som mange af de andre største bilkoncerner herhjemme fart i omsætningen og tjener store penge.

Det luner i kassen hos bilkoncernens ejer, Jacob Nellemann, der er fjerde generation i den bilglade familievirksomhed.

Nellemann-koncernen formåede i 2016 at løfte omsætningen til 1,8 mia. kr. Det var knap 3 pct. mere end året før og skete gennem salg af bl.a. mærkerne Kia, Aston Martin og Isuzu, som Nellemann forhandler i Danmark.

Familiekoncernen landede samtidig et overskud på knap 42 mio. kr., og der blev trukket 37 mio. kr. ud i udbytte. Det viser et nyt regnskab for Nellemann Holding A/S, der er holdingselskabet for bilfamiliens aktiviteter.

Ledelsen kalder resultatet »tilfredsstillende« og peger på, at den stigende omsætning primært skyldes flere salg af nye Kia-biler samt flere brugtbilssalg. Leasingaktiviteten i koncernen var på samme niveau som året før, fremgår det.

Nellemann-koncernen begyndte som en lille cykelforretning i Randers i 1900. Bag forretningen stod Vilhelm Nellemann, der bare fire år senere solgte sin første bil.

Derfra gik det stærkt med at importere biler. Op gennem 1960'erne var det især Morris Marina og Mini, som solgte godt. Og i 1996 valgte stifterens barnebarn, Jac Nellemann, at opkøbe selskabet. Han introducerede det sydkoreanske bilmærke Kia i sortimentet, som i dag er et af de største forretningsben i familievirksomheden.

Sønnen Jacob Nellemann overtog fra sin far i fjor. Han ejer Nellemann-koncernen gennem et privat holdingselskab, som har en egenkapital på næsten 300 mio. kr.

Nellemann-koncernen har bilhuse i Aarhus, Odense, Roskilde, Valby og København. Ved siden af egenimporterede mærker forhandles Ford, Fiat og Nissan.

Samtidig satser bilkoncernen på leasing. Og den gør sig også i udlandet, bl.a. via import af Volvo-biler til Balkan-landene.

I alt beskæftiger Nellemann-koncernen, der har hovedsæde i København, godt 250 medarbejdere.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også