Erhverv

Kåre Schultz er blevet medlem af bestyrelsen for Bitten & Mads Clausens Fond

Fonden bag Danfoss har fået Lundbeck-topchefen som nyt medlem af bestyrelsen.

Medicinalvirksomheden Lundbecks adm. direktør, Kåre Schultz, er blevet medlem af ejerfonden bag Danfoss. Foto: Lars Krabbe

Medicinalvirksomheden Lundbecks adm. direktør, Kåre Schultz, er blevet medlem af ejerfonden bag Danfoss. Det fremgår af oplysninger til Erhvervsstyrelsen, ligesom medicinalbossen nu står opført på hjemmesiden for Bitten & Mads Clausens Fond.

Den forhenværende Novo Nordisk-kronprins har stået i spidsen for Lundbeck siden 2015, og bestyrelsesposten i fonden bag Danfoss er hans tredje af slagsen. Således er Kåre Schultz også formand for bryggerivirksomheden Royal Unibrew og medlem af bestyrelsen hos legetøjskæmpen Lego.

Bitten & Mads Clausens Fond ledes af formand Peter Mads Clausen, der er en del af ejer- og stifterfamilien Clausen, som tilsammen med fonden ejer Danfoss. Ifølge det seneste regnskab fra Danfoss ejer fonden ca. 51 pct. af aktierne og sidder på 86 pct. af stemmerne i virksomheden.

Danfoss har for nylig også skiftet ud i bestyrelsen for driftsselskabet Danfoss A/S, da den danske Adidas-topchef Kasper Rørsted forlod foretagendet. Ind i Danfoss-bestyrelsen kom i stedet tyskeren Dr. Jörg Stratmann og DTU's formand, Per Falholt.

Også i den daglige ledelse af Danfoss er et skifte undervejs, idet driftsdirektør Kim Fausing til sommer tager over efter den mangeårige koncernchef Niels B. Christiansen.

BRANCHENYT
Læs også