Erhverv
0

Mikkel Hansen og co. føler sig misbrugt: Kræver millionbeløb af bettingfirma

Billeder af kendte håndprofiler er stridspunktet i en retssag, som flere fra det danske håndboldmiljø har anlagt.

Mikkel Hansen og en række andre landsholdsprofiler har været med til at lægge sag an mod Bet25 og Ecosys. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Dansk Håndbold Forbund (DHF) og en række håndboldspillere, herunder Mikkel Hansen, Anders Eggert og Stine Jørgensen, kan på onsdag få sig en ekstra skilling.

Parterne har nemlig lagt sag an mod bettingfirmaet Bet25 og medievirksomheden Ecosys for ulovligt brug af billeder af spillere i den danske landsholdsdragt.

For det kræver DHF og spillerne 600.000 kr. hver, altså i alt 1,2 mio. kr. sammenlagt fra Bet25 og Ecosys. Det fremgår af dokumenter, Finans har fået aktindsigt i.

Samlet mener DHF og spillerne, at der er sket 12 overtrædelser af deres rettigheder, og at hver overtrædelse skal koste 50.000 kr. til henholdsvis DHF og spillerne.

»Vi oplever det gentagne gange i løbet af et år, at virksomheder bruger vores rettigheder til at markedsføre deres produkter eller servicer uden at spørge om lov. Og det er også det, der er sket her,« sagde direktør i DHF, Henrik M. Jacobsen, tirsdag til BT omkring sagen.

Disse spillere har lagt sag an gennem Håndbold Spiller Foreningen:

  • Mikkel Hansen
  • Anders Eggert
  • Jesper Nøddesbo
  • Kasper Søndergaard
  • Rasmus Lauge
  • Mads Christiansen
  • Stine Jørgensen
  • Ann Grete Nørgaard

Kilde: Dokumenter fra retssagen

Bet25 og Ecosys repræsenteres af samme advokat i sagen, da Ecosys ejer Bet25 og desuden har drevet hjemmesiderne ligabold.dk, hbold.dk, kanalsport.dk, stregtv.dk, 442.dk og odds1.dk.

Ifølge retsdokumenterne kræver både Bet25 og Ecosys frifindelse i sagerne, og desuden mener parterne, at de har haft ret til at bruge de pågældende billeder af forskellige håndboldlandsholdsprofiler.

Derudover fremgår det af retsdokumenterne, at Bet25 indstillede brugen af fotos, da den modtog påkravsskrivelser, og at Ecosys fjernede de billeder, DHF og spillerne har stejlet over, fra hjemmesiden hbold.dk, da portalen blev solgt i 2016.

»Den eventuelle krænkelse er ikke af grov karakter. Bet25 og Ecosys har ikke haft til hensigt at snylte på Dansk Håndbold Forbunds og Håndbold Spiller Foreningens navne og renommé,« skriver Bet25 og Ecosys' advokat René Offersen fra advokatfirmaet Lett i sit påstandsdokument.

Det giver DHF og Håndbold Spiller Foreningen dog ikke meget for, da parterne mener, at der skulle have været betalt for eller spurgt om lov til at bruge billeder af spillerne i landsholdsdragten.

Der falder dom i sagen på onsdag ved Sø- og Handelsretten.

BRANCHENYT
Læs også