Erhverv
0

Heca Direct kræver millioner af Coop for brud på aftale

En retssag om arbejdstøj risikerer at koste den store danske dagligvarekoncern Coop dyrt.

Arbejdstøj brugt af ansatte i en række dagligvarekæder, herunder Kvickly, er centrum i en tvist mellem Coop og tøjvirksomheden Heca Direct. Kvickly-uniformen på dette billede har ikke nødvendigvis noget at gøre med tvisten. Foto: Gregers Tycho

På mandag falder der dom i Sø- og Handelsretten i en sag, der kan koste Coop mange millioner.

Således har tøjfirmaet Heca Direct, der er beliggende i Thisted og producerer arbejdstøj, rejst et erstatningskrav mod henholdsvis Coop Danmark, Coop Norge og Coop Trading på sammenlagt næsten 23 mio. kr.

Alene Coop Danmark sagsøges for mere end 10 mio. kr.

Heca Directs kunder
Her er et udvalg af Heca Directs nuværende kunder:
  • Netto
  • Føtex
  • Bilka
  • Jysk
  • Coop Sverige

Modsat mener Coop Norge, at den kunne rejse et »betydeligt modkrav«, hvis selskabet ville. Men Coop Norge har i stedet valgt at holde det til et symbolsk beløb på 100.000 norske kr., svarende til næsten 80.000 kr.

Det fremgår af en aktindsigt, som Finans har modtaget i sagen.

Tvisten mellem parterne handler om køb af arbejdstøj til Coops mange butikker i Norge og Danmark, fortæller Jacob Schousgaard, partner og advokat i Advodan Thisted.

»Det er en sag med flere problemstillinger. Men dybest set handler det om, at en aftale ikke er blevet overholdt, og Heca Direct mener derfor, at den har tabt et betydeligt beløb på misligholdelsen af aftalen,« siger han til Finans.

Så meget kræver Heca Direct i erstatningskrav:

  • Fra Coop Norge: 4.721.081 kr.
  • Fra Coop Danmark: 10.440.004 kr.
  • Fra Coop Trading: 1.000.000 euro, svarende til 7.439.000 kr.

Kilde: Påstandsdokument i retssagen mellem Heca Direct og Coop

Heca Direct leverede gennem en periode arbejdstøj til ansatte i kæder som Kvickly, SuperBrugsen og Fakta i Danmark. Men i februar 2015 opsagde Coop samarbejdet med virkning fra den 31. oktober 2015.

Dog mener Heca Direct, at Coop inden dette havde indgået en aftale med en anden leverandør om arbejdstøj, og at den jyske tøjvirksomhed skulle have haft mulighed for at matche tilbuddet fra den anden leverandør. Det stod der ifølge Heca Direct i kontrakten med Coop.

Men Heca Direct påstår, at den aldrig fik chancen for at matche tilbuddet, og derfor har virksomheden altså nu hevet forskellige dele af Coop i retten.

Coop er ifølge et påstandsdokument i retssagen ikke enig i den betragtning, og derfor har koncernen rejst et modkrav, ligesom den kræver frifindelse.

Heca Directs advokat giver ikke meget for især modkravet.

»Det forekommer sjældent seriøst at rejse modkrav på det tidspunkt, man selv mødes af et krav om misligholdelsessanktioner,« skriver Jacob Schousgaard i påstandsdokumentet, som Finans har fået aktindsigt i.

Finans har været i kontakt med Coop Danmarks informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, men han ønsker ikke at kommentere sagen før efter mandag, hvor der falder dom.

Coop bliver i sagen repræsenteret af advokat Frank Bøggild fra Kromann Reumert.

BRANCHENYT
Læs også