Erhverv
0

Lundbeck er ramt af arbejdsnedlæggelse - 200 mand er gået hjem

Omkring 200 medarbejdere hos medicinalvirksomheden Lundbeck har nedlagt arbejdet i en konflikt om lønstigninger. Ifølge pressechef får det umiddelbart ingen betydning for forretningen.

Foto: JP

Den store danske medicinalvirksomhed Lundbeck er ramt af en arbejdsnedlæggelse, der påvirker produktionen.

Det skriver Ekstra Bladet fredag aften. Lundbecks pressechef Mads Kronborg bekræfter historien over for Finans. Han siger dog samtidigt:

»Lige umiddelbart er det ikke noget, som vi vurderer vil få konsekvenser for, om vi kan levere. Vi har lagre, og der er lagre hele vejen i forsyningskæden,« siger Mads Kronborg.

Ifølge Ekstra Bladet har i alt 200 medarbejdere nedlagt arbejdet. Det gælder bl.a. rengøringsfolk, lagerfolk, produktionsmedarbejdere og smede. Geografisk er der tale om Lumsås og Valby.

»Det kan få en betydning for, om vi kan levere enkelte produkter i enkelte markeder. Det kan jeg selvfølgelig ikke udelukke,« siger Lundbeck-pressechefen.

Lundbeck har ikke via fondsbørsen kommunikeret om arbejdsnedlæggelsen, der har stået på siden hhv. onsdag og torsdag. Det vil virksomheden gøre, hvis det bliver relevant.

»Det er klart, skulle vi nå dertil. Men der vi er bestemt ikke. Umiddelbart er det ikke noget, der har nogle konsekvenser,« siger Mads Kronborg.

Ifølge Ekstra Bladet skyldes konflikten, at medarbejderne er utilfredse med niveauet for lønstigningerne. Lundbeck-pressechefen siger:

»Det er jo en ulovlig arbejdsnedlæggelse. Det er ikke en strejke.«

BRANCHENYT
Læs også