Erhverv
0

Familien Thrane taber millioner på ny satsning

Navigationsudstyr til skibe er endnu ikke blevet til en god forretning for den kendte erhvervsfamilie Thrane, der har underskud for tredje år i træk.

Lars Thrane samt sønnerne Hans og Peter Thrane står bag virksomheden Lars Thrane A/S, der laver navigationsudstyr til skibe. Foto: Mik Eskestad

Endnu et år med røde tal på bundlinjen er resultatet i Lars Thrane A/S, der er Thrane-familiens virksomhed inden for navigationsudstyr til skibe.

Det viser 2016-regnskabet, der er offentliggjort fredag. Her lyder underskuddet på 10,4 mio. kr., hvilket bringer det samlede tab i selskabet op på ca. 23 mio. kr. siden starten i 2014.

Egenkapitalen er da også negativ med 22,6 mio. kr., viser regnskabet, hvor revisoren kommer med en advarsel.

»Selskabets fortsatte drift er afhængig af, at selskabets kreditfaciliteter opretholdes, og at der om nødvendigt kan tilføres yderligere kapital til selskabet, for at gennemføre selskabets drift og planlagte aktiviteter frem til 31. december 2017,« skriver revisor i regnskabet.

Familien Thrane er kendt fra den børsnoterede virksomhed Thrane & Thrane, der i 2012 blev solgt til Cobham. Det har været fremme, at Lars Thrane tjente omkring 600 mio. kr. i den forbindelse.

Virksomheden Lars Thrane A/S er stiftet i 2014 og laver navigationsudstyr til skibe. Lars Thrane er formand for bestyrelsen, mens hans to sønner, Hans og Peter Thrane, har titel af hhv. CFO og CEO.

Familien regner med, at virksomheden kan klare sig.

»Det er ledelsens vurdering, at finansieringen opretholdes, og at der om nødvendigt kan tilføres yderligere kapital til selskabet. Ledelsen forventer, at selskabets egenkapital reetableres gennem overskudsgivende drift i de kommende regnskabsår,« står der i regnskabet.

BRANCHENYT
Læs også