Serier

Lyngby må kæmpe for licensen - mangler millioner

DBU har krævet yderligere millioner tilført til Lyngby Boldklub, hvis ikke licensen skal trækkes. Lyngby-formand undrer sig over forbundet.

Stormvejr om Hellerup Finans
Lyngbys Mikkel Rygaard løber fra Randers´Johnny Thomsen. Foto: Lars Poulsen

Tvivlen om fremtiden for Lyngby Boldklub har fået ny næring, efter Ekstra Bladet mandag eftermiddag kunne fortælle, at DBU endnu ikke har givet klubben licens til at fortsætte i Superligaen.

Det går ellers strålende på banen, hvor Lyngby Boldklub ét år efter oprykningen fra første division er klar til søndag at spille en kamp mod FC Midtjylland, der direkte afgør hvilken af de to klubber, der løber med bronzemedaljerne. Uanet om Lyngby vinder eller taber kampen er det et år, der på banen er gået langt over forventing.

Klubben har dog stadig udfordringer med at få driften til at hænge sammen, og der har løbende været behov for at tilføre kapital. Ved regnskabet for 2015/2016 var egenkapitalen negativ med 5,7 mio. kr., og i det halve år efter da tabte klubben 10 mio. kr.

Siden januar har klubben fået tilført 14 mio. kr. i kontanter fra Hellerup Finans, og fået eftergivet yderligere 2,7 mio. kr. i gæld.

Egenkapitalen er dog ifølge bestyrelsesformanden stadig kun tilbage omkring nulpunktet, og derfor har DBU - ud over en ny kreditfacilitet på 10 mio. kr. - også ønsket kapital. Ifølge Torben Jensen har man dog ikke kunnet få et konkret krav oplyst - og det undrer i den grad Lyngby-formanden.

Tilførslen vil ifølge Torben Jensen altså bestå af 10 mio. kr. fra aktionærerne - herunder Hellerup Finans. Storaktionæren har allerede tilført de 3,5 mio. kr., og vil herefter på en ekstraordinær generalforsamling d. 6. juni spørge de øvrige aktionærer, om de også vil være med:

»Ellers må vi selv træde til. Vi skal lige ud og finde pengene først, men det har vi nu nogenlunde styr på,« siger Torben Jensen.

Læs også