Erhverv

Familien Schur er højdespringer på ny rigmandsliste

Med en formue på 2,5 mia. kr. er familien Schur fra Horsens nu blandt de 50 rigeste i Danmark, viser en ny opgørelse over Danmarks rigeste personer og familier.

Hans Schur, koncerndirektør i Schur International, ses her til venstre i forbindelse med en fabriksåbning i Tyskland i 2016. Foto: Schur International

Et helt nyt navn har gjort sit indtog på den årlige liste over Danmarks rigeste personer og familier fra Dansk Aktie Analyse.

Det gælder Horsens-familien Schur, der står bag emballagekoncernen af samme navn, og som desuden ejer en stor del af børssuccesen SP Group.

Ifølge Dansk Aktie Analyse er familien med Hans Wilhelm Schur i spidsen nu god for 2,5 mia. kr. mod 1,5 mia. kr. året forinden.

Det betyder, at familien er kravlet op fra en placering som nr. 73 til nu at være landets 46. rigeste. Den er dermed på niveau med familier som Stadil, der står bag Hummel, og familien Gjørup bag legetøjskoncernenTop Toy, der bla. står bag Fætter BR og Toys'R'Us i Norden.

Schur-familiens virksomhed er grundlagt i 1846 af Johan Wilhelm Schur, og den drives i dag i femte generation. Forretningsområdet er emballage, og virksomheden har præsteret en kraftig forbedring af indtjeningen i de seneste år.

2015/16 blev et rekordår med et resultat før skat, der lige akkurat oversteg 200 mio. kr.

»Da jeg var yngre, havde jeg en drøm om, at vi skulle nå et resultat på 100 mio. kr., som vi nåede vi for fire år siden. Men jeg havde aldrig drømt om, at vi skulle nå over 200 mio. kr., så jeg er yderst tilfreds,« sagde Hans Wilhelm Schur ifølge Horsens Folkeblad i foråret, da Schur-koncernen kom med regnskab.

Omsætningen var på 1,2 mia. kr., og virksomheden beskæftiger ca. 800 medarbejdere.

Foruden emballagevirksomhederne ejer Schur-familien også en aktiepost på 22 pct. i den børsnoterede plastvirksomhed SP Group A/S , som i de seneste år har været en af fondsbørsens absolutte højdespringere.

I 2016 steg aktiekursen med 80 pct., så virksomheden ved årets udgang var mere end 1,5 mia. kr. værd. Det giver Schur-familiens aktiepost en værdi af mere end 300 mio. kr. Hans Wilhelm Schur er da også medlem af bestyrelsen for SP Group.

Det øverste selskab i Schur-familiens koncern, Schur International Holding, er ejet af fire familiemedlemmer samt Konsul Axel Schur og Hustrus Fond.

Det har ikke været muligt at få et interview med Hans Wilhelm Schur.

BRANCHENYT
Læs også