Erhverv
0

Mikkel Hansen og andre håndboldprofiler blev misbrugt: Bet 25 må til lommerne

Sø- og Handelsretten har slået fast, at Bet25 ulovligt brugte billeder af en række danske håndboldlandsholdsspillere.

Mikkel Hansen og Anders Eggert er to af de spillere, der har fået medhold i en sag mod bettingfirmaet Bet25.

Bettingfirmaet Bet25 skal hoste op med 500.000 kr. til forskellige parter i den danske håndboldverden.

Således har Sø- og Handelsretten onsdag fastslået, at Bet25 brugte billeder af en række danske håndboldlandsholdsspillere ulovligt, og at bettingfirmaet derfor skal betale 250.000 kr. til henholdsvis Dansk Håndbold Forbund (DHF) og otte navngivne håndboldspillere.

Samtidig skal Bet25 betale sagsomkostninger for DHF og Håndbold Spiller Foreningen, der har ført sagen for de otte spillere. Sagsomkostningerne løber op i 80.000 kr. i alt ifølge dommen.

Derudover skal medievirksomheden Ecosys, der ejer Bet25, betale i alt 120.000 kr. i erstatning og sagsomkostninger til DHF og de otte spillere.

Det er disse otte spillere, der har lagt sag an gennem Håndbold Spiller Foreningen:

  • Mikkel Hansen
  • Anders Eggert
  • Jesper Nøddesbo
  • Kasper Søndergaard
  • Rasmus Lauge
  • Mads Christiansen
  • Stine Jørgensen
  • Ann Grete Nørgaard

Kilde: Dokumenter fra retssagen

DHF og de otte spilleres erstatningskrav lød på 1,2 mio. kr., men så meget mente Sø- og Handelsretten altså ikke, at overtrædelsen skulle straffes med.

Henrik M. Jacobsen, direktør i DHF, er glad for dommen, selvom det fulde erstatningskrav ikke blev imødekommet af Sø- og Handelsretten.

»Vi er meget tilfredse med, at det nu endegyldigt er slået fast, at vi og spillerne har rettigheden til billeder i forbindelse med markedsføring. Nu er principperne slået fast, og vi er klar til igen at forsvare vores rettigheder, hvis det bliver nødvendigt,« siger han til Finans.

DHF-direktøren forklarer, at den støder på sager om kommercielle rettigheder mellem 10 og 15 gange om året, og at alle sager er blevet løst med et forlig. Altså lige med undtagelse af sagen mod Bet25 og Ecosys.

Hos Håndbold Spiller Foreningens direktør, Michael Sahl Hansen, er der også glæde over dommen.

»Vores spillere har følt sig krænket over, at billeder af dem bliver brugt til at markedsføre andres produkter, uden at der er givet lov til det. Derfor er vi tilfredse med dommen,« siger han og forklarer, at det ofte er spillerne selv, der gør opmærksom på, når de er blevet misbrugt.

Retten forklarer i sin afgørelse, at den ikke fandt bevis for, at billederne af landsholdsspillerne er brugt til redaktionelt indhold, men derimod udelukkende til markedsføring af Bet25's forskellige produkter, heriblandt på hjemmesiden hbold.dk, der har været ejet af Ecosys.

Derfor mener retten, at Bet25 og Ecosys har krænket spillernes ret til eget billede, ligesom DHF's varemærke også er blevet misbrugt med brugen af billederne.

Bet25 og Ecosys overvejer lige nu, om de skal anke dommen.

»Det er overraskende for mig, at man ikke betragter hbold.dk som et redaktionelt medie – blot fordi vi arbejdede med alternative annonceringer og sponseringer,« skriver Holger Kristiansen, direktør i både Bet25 og Ecosys, i en mail til Finans.

Han har svært ved at tro, at de personer der har set billederne af håndboldspillerne sammen med bettingmuligheder, har sidestillet det med, at spillerne anbefalede de pågældende spil.

»Når vi har et bet, der hedder: Hvem scorer flest mål, Anders Eggert eller X, så er der ingen bettinginteresserede, der tror, at et lille billede af Eggert i den sammenhæng betyder, at Eggert reklamerer for Bet25,« skriver Holger Kristiansen.

BRANCHENYT
Læs også