Erhverv
0

Lego-arving har millionunderskud på heste og golf

Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansen slår fortsat dybe huller i sine private forretninger, men underskuddet er i 2016 skåret ned til det halve.

Thomas Kirk Kristiansen, familiens øverste repræsentant i Lego, mangler fortsat at se overskud af sine private investeringer. Men fra juli skulle indtægterne begynde at rulle ind fra hans golfprojekt, Great Northern. Foto: Lego

Det koster fortsat svimlende beløb at investere i heste og eksklusive golfbaner - men underskuddet i Lego-arvingen Thomas Kirk Kristiansens forretning Kirk og Kirk Holding er ikke nær så stort som sidste år.

Det fremgår af regnskabet, som blev sendt på gaden mandag.

Samlet har han skåret sit underskud ned fra 174,3 mio. kr. i 2015 til 78,6 mio. kr. i 2016.

Dermed taber han ikke nær så mange penge på investeringerne i heste, som ligger i selskabet og stutteriet Kirk Arabians - dette selskab har reduceret sit underskud fra små 47 mio. kr. til et minus på 18 mio. kr.

Underskuddet er i høj grad også reduceret i det store golfbaneprojekt Great Northern, som lukker gæster ind i den eksklusive golfbane i øjeblikket og forventes at åbne den 8. juli ved Kerteminde på Fyn.

I det selskab, der står for selve golfbanen og -klubben, er underskuddet reduceret fra 82 mio. kr. til 40 mio. kr.

I det andet selskab, der står for hoteldrift og restauration og klubhus, er underskuddet reduceret fra 49,6 mio. kr. til 25 mio. kr.

Men regnskaberne bærer fortsat i den grad præg af, at det er en investering, der har strakt sig over mange år og kostet Thomas Kirk Kristiansen et trecifret millionbeløb.

»Selskabets etablering af golfanlægget har i etableringsperioden været udsat for forsinkelser og uforudsete udfordringer, der har grebet forstyrrende ind i projektets fremdrift,« skriver ledelsen i regnskabet for begge golfselskaber.

Derfor har den i 2016 foretaget en nedskrivning på værdien af golfanlæggende på hhv. 21 og 22 mio. kr. Det er disse nedskrivninger, der for en stor del forklarer underskuddene i golfinvesteringerne.

Kirk og Kirk Holding - i mio. kr.20162015
Indtægter af tilknyttede selskaber-85,9-178,2
Resultat efter skat-78,6-174,3

Samlet har Thomas Kirk Kristiansen aktiver for 1.273 mio. kr. i sit overordnede selskab, Kirk og Kirk Holding.

Sammen med sine to søstre, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard og deres far, Kjeld Kirk Kristiansen, ejer de Lego-pengetanken Kirkbi, som ejer 75 pct. af aktierne i Lego. Hver af de fire sidder på omkring 25 pct. af kapitalen i Kirkbi, men det er fortsat Kjeld Kirk Kristiansen, der har kontrollen over selskabet via de stemmetunge aktier.

I 2016-regnskabet fra Kirkbi er der lagt op til et ordinært udbytte på 200 mio. kr. i 2017 til de fire ejere – men i de seneste to år er det ordinære udbytte senere blevet udvidet med et lige så stort ekstraordinært udbytte.

BRANCHENYT
Læs også