Erhverv

Allan Witts hvidevareimperium lagrer guld i den midtjyske muld

Omsætningsrekord og en fordobling af egenkapitalen på fem år er resultatet af den seneste regnskab fra Witt Hvidevarer A/S.

Allan Witt er manden bag hvidevareimperiet Witt Hvidevarer. Foto: Witt Hvidevarer.

Siden 2008 er Witt Hvidevarers pengetank vokset markant. Egenkapitalen er mere end 10-doblet i perioden for firmaet, der har hjemme ved Gødstrup Sø ved Herning.

Samtidig er overskuddet oppe på mere end 37 mio. kr. i det seneste regnskab, hvor virksomheden, der er ejet af Allan Witt, også satte omsætningsrekord på næsten en halv mia. kr.

Det er 10. regnskab i træk, at Witt Hvidevarer præsenterer et overskud, og det glæder Allan Witt.

»Vi er meget tilfredse med, at omsætningen endte væsentligt højere end budgetteret, og det trak også resultatet med op,« siger Allan Witt.

Nøgletal fra Witt Hvidevarer A/S
Tal i mio. kr. 2012 2013 2014 2015 2016
Nettoomsætning 435,9 328,1 323,3 399,4 476,8
Årets resultat 25,9 23,2 22,8 31,4 37,3
Egenkapital 76,3 99,4 123,2 154,3 184,4

Fra bredderne af Gødstrup Sø sælger Witt Hvidevarer både eget køkkeninventar og -maskiner, samtidig med at virksomheden også importerer og sælger hvidevarer og husholdningsmaskiner som kaffemaskiner og støvsugere fra bl.a. Liebherr, iRobot og Dyson.

Varerne finder ikke kun vej til det danske marked. Witt Hvidevarer sælger i det meste af Norden gennem datterselskaber i Sverige, Norge og Finland. De seneste fem år har Witt Hvidevarer også arbejdet sig ind på det britiske marked, og nu overvejer virksomheden at udvide med flere markeder.

»Det har været en spændende rejse på det britiske marked, og netop nu evaluerer vi, om der skal ekspanderes til nye lande i fremtiden,« siger Allan Witt.

I 2016 åbnede den første WittClinic, hvor kunderne bl.a. kan få kosmetiske behandlinger. Det har været så stor en succes, at virksomheden regner med at åbne flere klinikker både i Danmark og Norden i løbet af året. Samtidig vil Witt Hvidevarer i 2017 også kaste sig ind på el-cykel-markedet.

Allan Witt grundlagde virksomheden i 1993, hvor han begyndte at importere hårde hvidevarer. Siden er forretningen vokset betragteligt, og i dag tæller virksomheden 84 medarbejdere.

Udover at lede virksomheden er Allan Witt også selv designer. Han står eksempelvis bag et køleskab kaldet Spitfire, opkaldt efter det legendariske britiske jagerfly fra Anden Verdenskrig af samme navn, som har tjent som inspiration.

BRANCHENYT
Læs også