Erhverv

Legetøjskæden Hamleys blev reddet i sidste øjeblik - men millionerne fosser ud

Den nye ejer af legetøjskæden Hamleys' danske forretning lover at give »ubetinget økonomisk støtte« - men ikke for altid.

Hamleys' danske forretning kom ud af regnskabsåret 2016 med et underskud på 7 mio. kr. Det skyldes faldende salg, lyder begrundelsen. Foto: Jens Dresling /Polfoto

Det er stadig en dyr forretning for den britiske legetøjskæde Hamleys at sælge legetøj i Danmark.

I 2016 var Hamleys' danske del på randen af konkurs, men blev reddet i sidste øjeblik af et ejerskifte og kapitalindskud. Det har imidlertid ikke gjort legetøjskæden, der kun har én butik tilbage herhjemme, til en overskudsforretning.

Hamleys' danske forretning kom ud af regnskabsåret 2016 med et underskud på 7 mio. kr. Det skyldes faldende salg, lyder begrundelsen.

Dermed har legetøjsfirmaet på tre år tabt over 30 mio. kr. Til gengæld har kæden store planer om at vende nedturen i Danmark.

I begyndelsen af 2016 overtog moderselskabet Hamleys Group den danske del af Hamleys, der var ejet af en gruppe islændinge - uden den store succes.

Med sig bragte Hamleys Group 32 mio. kr. i frisk kapital og en ny direktør, Claus Nielsen, der har en fortid hos Top-Toy og Build-a-bear. Han står nu i spidsen for Hamleys' nordiske gren og har udtalt til Børsen, at Hamleys med ny ejer og nye penge har »overskuddet til at træffe de rigtige beslutninger.«

Af det nye regnskab for Hamleys' danske forretning fremgår det, at moderselskabet, Hamleys Group, giver »ubetinget økonomisk støtte« frem til selskabets årlige generalforsamling i 2018. Derfor vurderer legetøjskæden, at Hamleys' kapitalressourcer herhjemme er tilstrækkelige til at fortsætte driften.

Der er tale om en historisk og verdenskendt legetøjskæde, som kæmper for at tjene penge i Danmark. Hamleys blev grundlagt i 1760 af William Hamley og er bedst kendt for sin legendariske butik på Regent Street i London. Butikken er på syv etager og har over 50.000 varer i sit sortiment.

Og så er butikken en af Londons største turistattraktioner med cirka fem millioner besøgende hvert år.

Derudover Hamleys butikker i flere andre lande. I Norden har Hamleys forretninger, udover på Vesterbrogade i København, i Helsinki, Oslo og Malmø.

BRANCHENYT
Læs også